Hlavní obsah

Divoké přivítání v Baku! Na tréninku Plzně musel zasahovat bezpečnostní manažer v saku

Zatím jen drobná komplikace! Divoké přivítání zažili fotbalisté Plzně v Baku na předzápasovém tréninku před odvetou 3. předkola Ligy mistrů s ázerbájdžánským šampionem Karabachem. Skupinka místních fanoušků nejprve jen hlasitě skandovala, následně se však jeden z nich rozběhl směrem k hráčům. Dostal by se až k nim, kdyby nezasáhl bezpečnostní manažer Fotbalové asociace ČR Martin Synecký.

Foto: Pavel Němeček, ČTK

Proti obrannému valu Karabachu se v prvním utkání neprosadil ani plzeňský střelec Michal Ďuriš. Ilustrační snímek.

Článek

Bývalý policista potvrdil svůj výcvik a i v saku se okamžitě za narušitelem rozběhl přes polovinu hřiště. Fanoušek si nakonec svůj útok rozmyslel a po tribuně utekl. Znovu se ozývalo jen skandování.

Vzhledem k absenci místních pořadatelů povolala Plzeň po incidentu i ochranku vedení klubu.

Na úterní utkání mají údajně dorazit i fanoušci Interu a Neftči Baku, kteří budou fandit Plzni, jelikož Karabach je jejich hlavní rival.

Plzeň čeká nelehká bitva, v prvním utkání hrála doma 0:0. Komplikace s fandy může být proti tomu, co ji čeká v úterním večeru, jen nevinnou lapálií...

Plzeňští musejí počítat i s horkem. "Bude se hrát večer, počasí bude na fotbal příjemnější než takto přes den," zadoufal kapitán Roman Hubník na předzápasové tiskové konferenci. "Počasí vůbec neřeším. V době výkopu už bude ideální počasí. V Rakousku jsme hráli zápas s Lokomotivem, když bylo na sluníčku 50 stupňů, v Jihlavě bylo 40 stupňů na slunci. Takže to by pro nás neměl být problém," prohlásil trenér Roman Pivarník.

Reklama

Související témata: