Hlavní obsah

Karabach - Plzeň 1:1Krmenčík trefil v odvetě s Karabachem pět minut před koncem postup i 146 miliónů

MinutaMin. Tým Hráč Akce
28. Muarem 1 : 0
85. Krmenčík 1 : 1
Záznam online reportáže

Aktualizováno

Minimálně dvakrát přežili fotbalisté Plzně v odvetě třetího předkola Ligy mistrů v Baku klinickou smrt. Karabach vedl po trefě Muarema a v druhé půli měl obrovské šance přidat druhou branku. Nevyužil jich, takže střídající Krmenčík českého mistra zachránil. Pět minut před koncem hlavou vyrovnal, takže gól vstřelený na hřišti soupeře zajistil Viktorii postup do další fáze Champions League i jistý profit 146 miliónů korun.

Foto: Nussbauer FCVP/Ladislav, ČTK

Michael Krmenčík z Plzně se raduje z postupového gólu proti Karabachu.

Článek

Trestuhodné zaváhání. Naivní a hlavně hloupé. Plzeň se nemínila dopustit v odvetě za žádnou cenu chyby, přitom domácímu Karabachu vedení doslova vnutila.

Ani Matějů, ani Hubník střelce neregistrovali

Ještě před naplněním první půlhodiny totiž ani Matějů, ani Hubník vůbec nezareagovali na makedonského legionáře v dresu ázerbájdžánského mistra Muarema. Ten mezi nimi proběhl, ocitl se tváří v tvář Kozáčikovi a vyloženou šanci s přehledem proměnil.

Kalvárie českého mistra se tím naplnila. Stejně jako v prvním duelu doma sice protivníka přehrával a i územní převahu si vytvářel, jenže to bylo snažení platonické bez potřebného důrazu, odvahy k proniknutí do soupeřovy šestnáctky a hlavně bez nápadu, myšlenky a zakončení. Na Sehiče nešla jediná střela, natož aby snad musel likvidovat plzeňskou šanci.

To Pivarníkovu týmu mohlo být těsně před přestávkou ještě hůř, neboť Španěl Dani Quintana si pohrál hned se třemi hráči, a kdyby nabíhající Brazilec Almeida na míč dosáhl, bylo by vzhledem k plzeňské střelecké mizérii zřejmě rozhodnuto.

Krmenčík hrdinou Plzně

Na té se ani po změně stran nic nezměnilo, protože Viktoria pokračovala v chladném, ba přímo profesorském výkonu. Proti kompaktní obraně Karabachu neměly zdlouhavé, komplikované a tudíž dobře čitelné akce nárok, naopak jednoduché a rychlé výpady domácích byly hodně nebezpečné. Zvláště střídající Ismajlov měl po pár vteřinách na trávníku k druhé brance hned dvakrát hodně blízko.

Viktoria dvacet minut před koncem klinickou smrt přežila a po dvojnásobném střídání a příchodu Kopice s Krmenčíkem zkusila vyřazení z Ligy mistrů zažehnat. Všechno už se zdálo marné, ale dvojice střídajících hráčů postup nakonec přece jen zachránila.

Po centru Kopice se pět minut před koncem trefil hlavou Krmenčík a Plzeň slavila postup do play off Ligy mistrů. Ani minela Hejdy v nastaveném čase už ji o něj nepřipravila.

Odvetné utkání 3. předkola fotbalové Ligy mistrů:
Karabach - Viktoria Plzeň 1:1 (1:0)
Branky: 28. Muarem - 85. Krmenčík. Rozhodčí: Göcek - Eyisoy, Yilmaz (všichni Tur.). ŽK: Medveděv, Garajev, Míchel - Ďuriš, Krmenčík, Bakoš. Diváci: 32 000.
Karabach: Sehič - Medveděv, Hüsejnov, Sadygov, Agolli - Dani Quintana (83. Džadejauví), Míchel, Garajev, Richard Almeida (84. Junuszade), Muarem (70. Ismajlov) - Reynaldo. Trenér: G. Gurbanov.
Plzeň: Kozáčik - Matějů, Hejda, Hubník, Limberský - Hrošovský, Hořava - Petržela, Kolář (63. Krmenčík), Kovařík (57. Kopic) - Ďuriš (79. Bakoš). Trenér: R. Pivarník.
Postoupí Viktoria Plzeň do hlavní fáze Ligy mistrů?
Ano
37,4 %
Ne
62,6 %
Celkem hlasovalo 15878 čtenářů.

Reklama

Související témata: