Hlavní obsah

Plzni sázkaři dál věří, na postupu Sparty se neshodnou

Praha

České fotbalové týmy v tomto týdnu sehrají odvetné duely v předkolech evropských pohárů, do nichž řada z nich nevstoupila úplně šťastně. Přetěžký úkol čeká Spartu v Bukurešti, remíza 1:1 z Letné dělá z Rumunů mírného favorita v zápase (2,45:1) i na postup (1,72:1). Plzeň doma alespoň neinkasovala a Karabach je přece jen hratelnější soupeř, takže mírně navrch by měla mít Viktoria v zápase (2,55:1) i v otázce konečného postupu (1,48:1).

Foto: Pavel Němeček, ČTK

Maxim Medveděv (vlevo) z Karabachu a plzeňský záložník Daniel Kolář.

Článek

Tahouni českého pohárového koeficientu mají na startu sezóny problémy. „Sparta ani Plzeň mě v prvních zápasech nenadchly a v úvodních ligových duelech to nebylo o moc lepší," připomíná Michal Hanák, hlavní bookmaker Fortuny.

„Soupeř Viktorie v prvním utkání kromě totálního betonu neukázal nic, doma ale bude hrát i dopředu, což může Ďurišovi a spol. vyhovovat. Celkově to bude jiný zápas, kvalita i zkušenosti jsou na straně Plzně. Sparta se musí hlavně zkonsolidovat, tolik výkyvů během 90 minut se opravdu jen tak nevidí. A pokud se jich nevyvaruje ani tentokrát, bude se z Ligy mistrů pakovat hned na první pokus," dodává Hanák.

Také bookmakeři Tipsportu posílají Západočechy dále s kurzem 1,5:1 - postup Karabachu vypsali v kurzu 2,6:1. Spartu bude podle nich doma inkasovaný gól mrzet.

„Sparta sice byla doma lepším mužstvem, ale Steaua uhrála skvělý výsledek. A na víc už se historie ptát nebude. Rumunům stačí i bezgólová remíza nebo jakákoliv výhra. Proto jsou před odvetou favoritem," poukazuje fotbalový bookmaker kanceláře Petr Urbanec.

Lazio je inspirací

Naopak tipující se neshodnou. U Fortuny 80% sázejících tipuje, že Sparta vypadne. Že půjdou Západočeši dál, věří až 90% sázejících.

U Tipsportu se postup Plzně objevuje na 92% tiketů, ale i Spartu sázkaři tlačí dál, když jich 55% vsadilo v kurzu 2,15:1 na postup. „Možná za tím stojí i skvělé výkony Sparty v minulé sezóně Evropské ligy na hřištích soupeřů, když zdolala i římské Lazio," míní Urbanec.

Výhru Sparty na Laziu 3:0 bylo možné vsadit v kurzu 94:1, což přineslo několika odvážlivcům vysoké výhry, výsledek 0:3 z Bukurešti je v nabídce v kurzu 31:1...

Největší nervák v EL čeká Slavii

V Evropské lize si dokázal skvělou výchozí pozici získat pouze Liberec na půdě Admiry (2:1). Slovan by měl odvetný duel zvládnout (1,75:1) a postoupit (1,05:1). Vedle toho Boleslav si z Makedonie přivezla dva inkasované góly, a přestože je v odvetném duelu favoritem (1,38:1), na postup to stačit nebude (3,48:1).

Největší nervák čeká Slavii. Doma uhrála bezbrankovou remízu, favoritem v odvetném zápase je sice Rio Ave (2:1), šance na postup jsou ale naprosto vyrovnané (1,84:1).

Jak si povedou fotbalisté Sparty a Plzně v odvetách 3. předkola Ligy mistrů?
Postoupí Sparta i Plzeň
41,3 %
Dál půjde pouze Sparta
7,4 %
Dál půjde jen Plzeň
41,4 %
Ani jeden z týmů nepostoupí
9,9 %
Celkem hlasovalo 2461 čtenářů.

Reklama

Související témata: