Hlavní obsah

Ligu mistrů ochutnal jako náhradník. Bičík ji chce zažít také z pozice hráče

Praha

Zatím nemá na kvalifikaci fotbalové Ligy mistrů štěstí. Se Slovanem Bratislava mu vystavil stopku Pireus, s Libercem pak ztroskotal na Dněpru. A když se zkušený brankář před dvěma lety vrátil do Sparty, nejdřív jeho tým pohořel na Malmö a loni pak na CSKA Moskva. „Samozřejmě bych si rád Ligu mistrů zachytal. Zažil jsem ji v pozici dvojky za Jardou Blažkem před dvanácti lety a pro mě to byl tehdy v nějakých 24 letech na lavičce úžasný zážitek. Chtěl bych ji zažít také z pozice hráče,“ přeje si David Bičík (35). Odveta se hraje od 19:45, přímý přenos vysílá O2 Sport, on-line reportáž můžete sledovat na Sport.cz.

David Bičík před zápasem se SteauouVideo: Sport.cz

 
Článek
Fotogalerie

Zdeněk Ščasný před odvetou se Steauou.

Fotbalisté Sparty chtějí přes Steauu do Ligy mistrů.

Před začátkem 3. předkola jste byli mírným favoritem. Cítíte, že po remíze 1:1 v Praze se před odvetou v Bukurešti přesunula tato role na Steauu...?

Je to možné. Steaua hraje doma, takže její procentuální šance jsou asi vyšší. Ale pokud bychom navázali na to, co se nám povedlo na jaře, kdy jsme hráli venkovní zápasy v pohárech velmi dobře, tak bych se o postup nebál.

Jaká cesta podle vás k postupu vede?

Ideální by byl scénář jako na Laziu. Skvělé by bylo, kdybychom dali do 20. minuty dva góly. Ale se Slováckem jsme o víkendu po půli také vedli 2:0 - a ještě málem zápas ztratili. Nesmíme se případným dobrým vstupem nechat ukolébat.

Od Slovácka jste dostali další varování. Po přestávce šel váš výkon rapidně dolů, stejně jako v prvním utkání se Steauou.

Snad je dobře, že jsme si tím prošli. Na jaře nás pronásledovaly góly inkasované hned v úvodu, teď zase máme problémy s druhými poločasy... S trenéry jsme v týdnu asi hodinu rozebírali, co je špatně. Chceme navázat na konec prvního poločasu se Steauou. A je nám jasné, že tak dobře musíme odehrát celý zápas, ne jen půli.

Vyrovnáte se s bouřlivým prostředím v Bukurešti?

Nehrajeme poháry první rok. Všichni vnímáme především důležitost odvety. Chceme se do Ligy mistrů konečně podívat a uděláme pro to vše. Kdybychom postoupili, budeme mít aspoň jistotu Evropské ligy. Tlak na nás by potom byl nižší.

Vybojují fotbalisté Sparty v Bukurešti postup?
Ano
49,2 %
Ne
50,8 %
Celkem hlasovalo 2551 čtenářů.

Reklama

Související témata: