Hlavní obsah

Snad nás teď z Plzně nevyhází, když jsme si vydělali na dvě další sezóny, žertoval Limberský

Baku/Plzeň

Oddechl si. Aby ne, když úskalí předkola s Plzní překonal a do další fáze Ligy mistrů s Plzní postoupil. „Úspěch nám přinese klid a motivaci do další práce. Sami vidíme, že náš projev je po herní stránce pořád ještě trochu syrový,“ kvitoval po remíze v Baku a postupu přes Karabach trenér Viktorie Roman Pivarník, že jeho tým cíl splnil a nakonec nedopustil, aby se loňský příběh opakoval. Přitom v Ázerbájdžánu mnoho nescházelo, aby měl reprízu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Obránce Plzně David Limberský

Článek

Před rokem v kvalifikační konfrontaci s Maccabi Tel Aviv inkasovala Plzeň k.o. od izraelské protivníka v samém závěru odvety, v dalekém Ázerbájdžánu naopak udeřila ona. A rovněž v závěru, neboť vyrovnávací branku znamenají v pohárové matematice postup do play off a přísun 146 miliónů do klubové pokladny trefil pět minut před koncem hlavičkující Krmenčík.

"Je to nepopsatelný pocit, co vám budu povídat. Oni bránili opravdu super. Jsem rád, že to nakonec takhle dopadlo. Fotbal je o štěstí, oni tam nedali velké šance, já naopak šťastný gól dal a můžeme jít dál.

„Plzni jsem vydělal pár miliónů, a tudíž jde asi skutečně o nejdůležitější gól kariéry. Hlavně jsem však chtěl trenérovi dokázat, že góly střílet umím. Podobnou radost jsem zažíval už na Spartě, kde jsem se po příchodu na hřiště také trefil, kvalifikační branka má ovšem větší hodnotu," jásal šťastný střelec.

Domácí šance nedali, ví střelec

„Karabach bránil opravdu super, takže to nakonec bylo o štěstí. Domácí velké šance nedali, já naopak šťastnou branku vstřelil, takže postupujeme. Je to ale zásluha celého mužstva," odmítal Krmenčík chválu, která se na něho valila.

„V úvodu odvety jsme hráli aktivně, napadali soupeřovu rozehrávku a získávali míče, jenže jsme tyto akce nedotáhli do finální fáze. Po dlouhém nákopu za naši obranu jsme naopak inkasovali, takže jsme museli přejít na systém se dvěma útočníky a hrát s větším rizikem," rekapituloval trenér Pivarník partii v Ázerbájdžánu.

Limberský: Štěstí jsme šli naproti

„Na hotelu jsme měli poradu, kde jsme uvažovali, jak se může odveta vyvíjet a jaký dopad to může mít na psychiku hráčů. Opakoval jsem jim, že jsme ve výhodě, i kdyby šel do vedení soupeř. K postupu nám stačil stejně jako na začátku jeden gól a ten jsme nakonec dali," neskrýval plzeňský kouč radost z postupu.

„Zažil jsem ji jako hráč, ale už je to dávno. Proto jsem rád, že ji prožívám i jako trenér. Hlavně proto, že domácí nedovedli potrestat okénka v naší obraně a my toho využili," svěřoval se Pivarník.

„Narazili jsme na extrémně těžkého soupeře, o to víc si postupu vážíme. Měli jsme obrovské štěstí, ale šli jsme mu naproti, protože jsme nepřestávali věřit, a byli jsme odměněni," přiznával David Limberský a hned přešel do žertovné tóniny. „Jsme rádi, že jsme si postupem zaplatili dvě další sezóny," narážel na vydělané desítky miliónů. „Snad nás teď z Plzně nevyhází, když jsme tu nyní dvě sezóny zadarmo."

Reklama