Hlavní obsah

Ščasný zvažuje riziko s Váchou a počítání miliónů nechává ekonomům

Bukurešť

O peníze jde vždycky až v první řadě. A pro fotbalisty pražské Sparty by případný postup do play off Ligy mistrů také představoval jistý zisk minimálně 146 miliónů korun a setrvání v pohárech až do zimy, stejně jako v úterý pro Plzeň. „Nevnímám, že se hraje o hodně peněz. To je otázka pro ekonomy,“ ujišťuje trenér Zdeněk Ščasný před duelem v Bukurešti, kam si Letenští k odvetě 3. předkola přivezli z domácího duelu se Steauou vachrlatou remízu 1:1.

Zdeněk Ščasný před odvetou se SteauouVideo: Sport.cz

 
Článek
Fotogalerie

Fotbalisté Sparty chtějí přes Steauu do Ligy mistrů

David Bičík před zápasem se Steauou

Sparta v létě prodala Krejčího a Schicka za celkem víc než 200 miliónů korun. Kouč ovšem nevnímá, že by byl tlak na postup do milionářské soutěže o to menší. „Tlak si vytvářím sám na sebe tím, že chci být úspěšný a hrát dobře. Naše výkony ještě nejsou optimální. Tlak ovšem vnímám pořád stejně, moc si ho nepřipouštím. To bych se zbláznil, je to jen větší napětí," líčí zkušený kouč Zdeněk Ščasný.

Steaua Bukurešť - Sparta Praha
Odveta 3. předkola Ligy mistrů. Dnes od 19:45, přímý přenos vysílá O2 Sport, on-line reportáž na Sport.cz. Rozhodčí Makkelie (Niz.). První zápas 1:1.
Předpokládané sestavy - Steaua: Nita - Enache, Tamas, Tosca, Momčilovič - Stanciu, Pintilii, Tudorie, Achim, Hamrún - Golubovič.
Sparta: Bičík - Holek, Brabec, Kadlec - Zahustel, Dočkal, Vácha, Frýdek, Konaté - Šural, Juliš.

V obou soutěžních zápasech nové sezóny jeho tým do přestávky vedl, druhou půli však hrubě nezvládl. „Je podstatné, aby si hráči začali věřit a našli správný rytmus. Uděláme vše pro to, abychom postoupili," slibuje trenér.

Nasadit by mohl reprezentanta Váchu, který po zranění v přípravě zatím nehrál. „Trénuje už dlouho, ale do zápasu jsme ho ještě nedali. Trochu riziko to je, ale zvažujeme, že do něj půjdeme," avizuje Ščasný.

Pražanům hrozí i průšvihář Hamrún

Mužstvo věří, že otázka postupu je stále otevřená, i když Steaua je díky gólu vstřelenému na Letné ve výhodě.

„Čekám podobný zápas jako na Letné, ale bude to hlavně o nás. Musíme dát gól a chceme se prezentovat líp než doma v druhém poločase," ujišťuje stoper Mario Holek.

Žolíkem domácích má být alžírský útočník Džugurtha Hamrún, který v Praze chyběl, protože si chtěl vytrucovat přestup jinam. Vedení ho však vzalo rychle na milost a pro Spartu bude velmi nebezpečný.

„Připravovali jsme se na něj už před prvním zápasem. Je to kvalitní, rozdílový hráč, co jim dělá ofenzívu. Musíme si dát pozor, aby se nedostal moc do hry. Ale není to jen o jednom hráči," míní Holek.

Reklama

Související témata: