Hlavní obsah

Nepoučitelní. Sparťané znovu dopajdali ke krachu o deseti

Bukurešť

Malmö - Vácha. CSKA Moskva - Matějovský. Steaua Bukurešť - Brabec. Tři roky po sobě fotbalisté pražské Sparty vypadli ve 3. předkole Ligy mistrů. A pokaždé dohrávali odvetu o deseti bez vyloučeného hříšníka. Jsou prostě nepoučitelní. Nepomohlo ani memento z jarního čtvrtfinále, kdy se nejčastěji napomínaný tým Evropské ligy vyžlutil pro odvetu s Villarrealem. Komu není rady, tomu není pomoci...

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Zklamaný Ondřej Zahustel po odvetném utkání 3. předkola Ligy mistrů proti Steaue Bukurešť.

Článek
Fotogalerie

Liga mistrů prostě není soutěž pro Spartu. Už dlouhých jedenáct let. Koho tak ještě překvapí krach v Bukurešti, jejíž Steaua se na klíčový začátek sezóny nachystala mnohem líp...?

„Nemáme optimální formu. Takový Fatai má mimo hlavu a žádá vedení o přestup... A když nemáte formu, přicházejí hloupé fauly," prská trenér Zdeněk Ščasný.

Již v 51. minutě musel po vyloučení Jakuba Brabce přeskupit řady a naděje na postup definitivně pohasly. „Když přišla červená, bylo po zápase. První Brabcova karta byla stupidita, druhou nechci hodnotit, ale byla to totální hloupost a nedisciplinovanost, protože soupeřův hráč by nikam neutekl," láteří kouč.

Jsme nedisciplinovaní, ví Vácha

„V tuhle chvíli asi nejsme v takovém rozpoložení, abychom na Ligu mistrů měli. Každý to nějaký rok hrajeme a na takové zápasy se musíme připravit," přemítá Lukáš Vácha, který po zranění skočil rovnou do základní sestavy.

Zatímco on šel před dvěma lety v Malmö pod sprchy až v šesté minutě nastavení, Brabec v Bukurešti poslal tým do deseti prakticky na celou druhou půli.

„Brába říkal, že ho netrefil, spíš tam podle mě mělo dojít k zajištění. Ale toho bychom si měli taky všimnout. V každém zápase, kdy o něco jde, tak dostaneme červenou. Je to pořád dokola, jsme nedisciplinovaní. Oni ji nedostanou," uznává Vácha.

Jeden poločas na postup nestačí

„Vyloučení zápas ovlivnilo. Mně to přišlo jako zbytečný zákrok, ale vyplynul ze hry a už to zpátky nevezme," krčí rameny kapitán David Lafata.

V jeho letech dost možná přišel o poslední šanci na Ligu mistrů.

„Zklamání je to obrovské, ale je potřeba říct, že jsme ve dvojzápase odehráli dobře jen jeden poločas a to je málo. De facto nás vyřadil jeden hráč, na kterého jsme se připravovali, ale on nám stejně dal tři góly. Myslel jsem, že u našeho neuznaného gólu tam byl ještě jeden stoper, ale prý to ofsajd byl," poukazuje Lafata, že zatímco jemu rozhodčí aspoň jednu radost upřeli, nepolapitelný Stanciu vyřadil Spartu třemi trefami.

„Skoro celou druhou půli jsme hráli o deseti a soupeř sílu měl, ale asi jsme přes něj měli přejít," cítí Vácha.

Reklama

Související témata: