Hlavní obsah

Plzeň na cestě za základní skupinou Ligy mistrů narazí na bulharský Ludogorec, první zápas se hraje v Sofii

Nyon/Praha
Aktualizováno

Bulharský protivník se postaví mistrovské Plzni do cesty za vidinou Ligy mistrů. V play off narazí Pivarníkův tým na Ludogorec Razgrad, což rozhodně není soupeř, který by byl Západočechům dvakrát po chuti. Těžký, nepříjemný a divácky nepříliš atraktivní. Rozhodlo o tom dnešní losování v Nyonu. První zápas se nebude hrát v Razgradu, ale v Sofii na stadioni Vasila Levského 16., resp. 17. srpna, odvety se hrají o týden později.

Foto: Nussbauer FCVP/Ladislav, ČTK

Michael Krmenčík z Plzně se raduje z postupového gólu proti Karabachu. Zažije ji i proti Ludogorci?

Článek

Razgrad se dostal do play off po strhující bitvě s CZ Bělehrad. Doma s ní remizoval 2:2, v odvetě však dokázal zvítězit v prodloužení 4:2. O oba postupové góly se postaral Brazilec Wanderson, jenž  se trefil i v normální hrací době a docílil tak hattricku.

Osmadvacetiletý Wanderson, který hraje v Razgradu už třetím rokem, je jedním ze zástupu legionářů v dresu bulharského celku, který má stabilizovaný kádr, jenž se příliš nemění.

Hlavní postavou je brazilský záložník Marcelinho, který již získal bulharský pas a stihl čtyři reprezentační starty. Kapitánem je další bulharský reprezentant Svetoslav Djakov. V týmu jsou také rumunští reprezentanti Cosmin Moti, Andrei Prepelita a Claudiu Keserü, Kanaďan, Argentinec, Konžan, Ukrajinec, Nizozemec, Portugalec či hráč z Madagaskaru.

S Ludogorcem se Plzeň utkala letos v lednu v přípravném zápase během soustředění v Turecku a podlehla mu 1:2. Gól Viktrorie dal Holenda, za Ludogorec skórovali Marselinho a  Angulo.

"Pamatuji si na ten zápas. Plzeň má velmi dobré a silné mužstvo, hraje rychlý a přímočarý fotbal. My hrajeme jiným stylem a budeme se ho držet a přitom spoléhat na své zkušenosti, " nechal se po losu slyšet trenér Lodogorce Georgi Dermendžiev.

Bulharský suverén posledních sezón začal kvalifikaci o kolo dřív než Plzeň. Ve 2. předkole musel vyřadit černohorský celek Mladost Podgorica. V hlavní fázi Ligy mistrů si Razgrad si zahrál v sezoně 2014/15. Ve skupině obsadil poslední místo za vítězným Realem Madrid, FC Basilejí a Liverpoolem. S ním doma remizoval 2:2, Basilej pak na svém hřišti porazil 1:0, Realu pak podlehl jen 1:2, což vypovídá o jeho síle v domácím prostředí, kterým je v domácích zápasech sofijský azyl.

V roce 2014 pak jeho hráči došli až do osmifinále Evropské ligy, kde nestačili na Valencii.

První zápas mezi Ludogorcem a Plzní se hraje v Bulharsku, nikoli však na stadionu v Razgradu, který neodpovídá požadavkům UEFA.

"Sehrajeme ho v Sofii na stadionu Vasila Levského," oznámil Ludogorec na svých klubových stránkách.

Los 4. předkola fotbalové Ligy mistrů
Ludogorec Razgrad - Viktoria Plzeň
Celtic Glasgow - Hapoel Beer Ševa
FC Kodaň - APOEL Nikósie
Dundalk (Ir.) - Legia Varšava
Dinamo Záhřeb - Salcburk
Steaua Bukurešť - Manchester City
FC Porto - AS Řím
Ajax Amsterodam - FC Rostov
Young Boys Bern - Borussia Mönchengladbach
Villarreal - AS Monako
Postoupí Plzeň přes Ludogorec do Ligy mistrů?
Ano
55,7 %
Ne
44,3 %
Celkem hlasovalo 10552 čtenářů.

Reklama