Hlavní obsah

Ludogorec plzeňským fotbalistům moc po chuti není

Plzeň

Bulharský Ludogorec, který pro plzeňské fotbalisty představuje po pátečním losování ve švýcarském Nyonu poslední překážku na cestě do základní skupiny Ligy mistrů, hráčům českého mistra moc po chuti není. „Vždyť je to podobný soupeř, jakým byl Karabach. Takže snad jedině, když i resumé bude stejné a postoupíme,“ přispěchal s paralelou na kvalifikační konfrontaci ve 3. předkole Daniel Kolář.

Foto: Pavel Němeček, ČTK

Trenér Roman Pivarník (uprostřed) na tréninku FC Viktoria Plzeň.

Článek

Mezi pěticí soupeřů, na které mohla Plzeň v play off Ligy mistrů narazit, se rozhodně našli příjemnější soupeři, než jakým je Ludogorec Razgrad.

„Ludogorec jsme nechtěli, ale v této fázi si soupeře nemůžeme vybírat," snažil se zůstat nad věcí Kolář.

„Je to jeden z nejtěžších soupeřů, ale budeme bojovat," slíbil trenér Roman Pivarník, který je moc a moc natěšený na konfrontaci s bulharským šampiónem posledních pěti let, jež už pochopitelně ponese oficiální pečeť Ligy mistrů.

V Sofii, kde musí hledat Ludogorec v prvním utkání domácí azyl, neboť jeho stadion nevyhovuje požadavkům UEFA, stejně jako při odvetě v Plzni.

„Odveta v domácím prostředí by mohla představovat výhodu, ale zápasy s Karabachem ukázaly, že všechno může být jinak. Nejprve se proto zaměříme na první střetnutí v Bulharsku. Ludogorec má v týmu asi osm Brazilců a další cizince, vyřadil CZ Bělehrad, takže nás nečeká nic snadného," zamýšlel se kouč Viktorie nad sledem zápasů i soupeřem.

Pochopitelně že neponechá nic náhodě a míní bulharského protivníka důkladně nastudovat. Ludogorec hraje nejbližší ligový zápas už v sobotu doma proti Botevu Plovdiv, za týden se představí v Sofii v utkání proti FK Levski Sofia.

Znělku LM nechtějí slyšet jen dvakrát

„Neberu pořadí zápasů jako výhodu. Chceme vyhrávat všechna utkání a je jedno jestli doma nebo venku. Chceme udělat úspěch a potěšit naše fanoušky," prohlásil na klubových stránkách střelec postupového gólu Plzně Michael Krmenčík.

„Čeká nás opravu dobrý tým, s nímž to bude hodně náročné. Hráli jsme s Ludogorcem přátelák, prohráli jsme, ale to byla opravdu pouze příprava," vzpomněl si Daniel Kolář okamžitě na lednovou přípravu v Turecku.

Trenér i hráči jsou samozřejmě natěšeni, až uslyší oficiální znělku Ligy mistrů, která bude pochopitelně oba zápasy provázet. „Nechceme ji slyšet jen dvakrát, uděláme vše proto, abychom si mohli vychutnávat po celý podzim," ujišťoval trenér Pivarník.

Postoupí Plzeň přes Ludogorec do Ligy mistrů?
Ano
55,7 %
Ne
44,3 %
Celkem hlasovalo 10552 čtenářů.

Reklama