Hlavní obsah

Plzeň vyrazila do Bulharska za vidinou Ligy mistrů i postupovým bonusem 378 miliónů

Za vidinou Ligy mistrů, ale i za přívalem dalších 378 miliónů korun, které plynou i z pouhé účasti v základní skupině, se vydali do Bulharska fotbalisté Plzně. Ve středu večer nastoupí v Sofii k prvnímu utkání play off proti Ludogorci Razgrad. Bulharský mistr totiž musí hrát v azylu, neboť jeho stadión nesplňuje podmínky pro duely Champions League. „Jistou výhodu by to pro nás představovat mohlo, neboť při sobotní cestě na ligový zápas Ludogorce s Levski Sofia jsem se přesvědčil, že náš soupeř není v hlavním městě zrovna oblíbený,“ domnívá se kouč Viktorie Roman Pivarník.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Viktorie Plzeň Roman Pivarník, stejně jako jeho svěřenci touží po Lize mistrů.

Článek

Plzeňský trenér si prožil hektický závěr minulého týdne. V pátek dirigoval svůj tým k ligové výhře v Příbrami, v sobotu se vydal do Bulharska na zápas Levski Sofia - Ludogorec (1:0), v neděli už zase vedl trénink v Plzni.

„Nechtěl jsem vynechat ani jeden, proto jsem ho přesunul na odpoledne," vysvětloval, že poznatky ze sobotní špionáže chtěl okamžitě přenést do přípravy na důležitou kvalifikační partii.

Trenéra překvapila obrovská nenávist

„V Bulharsku jsou utkání mezi Levski a Ludogorcem stejně prestižní, jako u nás duely Sparty s Plzní. Překvapila mě však obrovská nenávist, která vůči našemu soupeři v Lize mistrů vládla. A to ani nemluvím o emocích, jichž bylo plno na hřišti, stejně jako v ochozech," vykládal Pivarník na tréninku i před dnešním odletem do Bulharska.

Po ruce měl okamžitě srovnání s Karabachem, s nímž se jeho Plzeň utkala ve třetím kvalifikačním předkole a díky gólu Krmenčíka pět minut před koncem odvety postoupila do vytouženého play off.

Podoba s Karabachem se nabízí

„Jsou to skutečně podobná, a tudíž hodně silná mužstva. Razgrad ale hraje rychleji, přímočařeji a daleko ofenzivněji než Karabach. Má v sestavě hodně útočně laděných hráčů, kteří se dovedou prosadit v soubojích jednoho proti jednomu i třeba v akcích, kdy proti sobě mají dva protihráče. Posílají balóny za soupeřovu obranu, kam nabíhají brazilští legionáři, na což si budeme muset dát velký pozor," varoval své svěřence.

„Zodpovědná defenziva bude základem k tomu, abychom v prvním utkání uhráli výsledek, který nám bude dávat naději na odvetu," přitakával slovenský útočník v plzeňských službách Michal Ďuriš poté, co si společně s ostatními hráči prohlédl bulharského soupeře na videu.

„Viděli jsme sestřih zápasů předchozího kola, v němž Ludogorec vyřadil Partizan Bělehrad, trenér nás upozorňoval na určité věci v soupeřově ofenzivě i třeba v jeho obranné hře. Třeba Brazilci jsou hodně živelní ve hře dopředu, ale už takticky trochu horší v defenzivě. Nečeká nás nic lehkého, ale do Ligy mistrů se chceme i potřetí probojovat," ujišťoval Ďuriš, který jako jeden z šestice plzeňských fotbalistů předchozí postupy zažil.

Ďuriš by se rád trefil i potřetí

A nejen to - jak proti Kodani, tak i proti Mariboru je svými góly pomohl Viktorii vystřílet. „Doufám, že zvyklosti neporuším a pomohu zase. Vidina Ligy mistrů je blízko, ale čeká nás hodně práce," přiznával Ďuriš, jak moc ho láká zahrát si zase proto Barceloně nebo třeba mnichovskému Bayernu.

Vědomí, že Plzeň má účast v podzimní pohárové Evropě jistou bez ohledu na resumé konfrontace s Ludogorcem, by mělo českému celku napomoci.

„Základní skupinu Evropské ligy máme sice jistou, protože v případě nezdaru bychom do ní přestoupili, ale my všichni myslíme na Champions League. Chceme ji hrát, a proto se musíme na Ludogorec nachystat," touží trenér Pivarník proměnit plzeňský sen v realitu.

První zápas play off Ligy mistrů mezi Ludogorcem a Plzní se hraje ve středu ve 20.45 na stadiónu Vasila Levského v Sofii, utkání bude přímým přenosem vysílat O2 TV Sport. Odveta je na programu za týden v Plzni.

Jak dopadne první zápas Plzně a domácího Ludogorce?
Zvítězí domácí Ludogorec
34,6 %
Zápas skončí remízou
22,6 %
Vyhraje Plzeň
42,8 %
Celkem hlasovalo 5097 čtenářů.

Reklama

Související témata: