Hlavní obsah

Debutant Hromada: Musíme si vyčistit hlavy a Razgrad porazit doma

Slovenský záložník Jakub Hromada v pátek proti Příbrami debutoval v základní sestavě Plzně a za pět dní dostal šanci od začátku i v úvodním duelu 4. předkola Ligy mistrů na hřišti Razgradu. Dvacetiletý fotbalista musel při pohárové premiéře v Sofii skousnout porážku 0:2. Na tu však je podle něj třeba zapomenout a pokusit se Ludogorec porazit v úterý doma.

Foto: Chernev BTA/Minko, ČTK

Jakub Hromada (vpravo) z Plzně v prvním utkání 4. předkola Ligy mistrů proti Razgradu.

Článek

"Nervozita hned na začátku zápasu opadla. Hrálo se mi celkem fajn, snažil jsem si ten první zápas užít. Byl fakt nádherný a emotivní. Kdybychom uhráli lepší výsledek, byla by to taková třešnička na dortu, ale bohužel," řekl novinářům Hromada, který v Plzni od léta hostuje ze Sampdorie Janov.

"Naše forma podle představ není, ale určitě nemůžeme myslet na to, že to nezvládneme. Právě naopak, musíme si hlavy vyčistit a připravit se na to tak, abychom doma zvítězili," doplnil mládežnický slovenský reprezentant.

Mrzelo ho, že Západočeši nedokázali na stadionu soupeře skórovat. "Mohli jsme dát gól a bylo by to pro nás přijatelnější, měli jsme tam nějaké příležitosti. Škoda té penalty ve druhém poločase, která soupeře dostala na koně. Nám už se hrálo hůře, navíc poté ještě přidali druhou branku, což pro nás není vůbec dobré. Karty jsou rozdané a zatím jsme jen v poločase," upozornil Hromada.

Krátce před pauzou mohl postupovat sám na branku Ludogorce, ale míč mu nešťastně sebral spoluhráč Ďuriš, který stál v ofsajdu. "Dostal jsem dobrý pas za obranu od Aleše Matějů. Míša Ďuriš mě ani neviděl, já už jsem se rozmýšlel, jak to zakončím a najednou mi tam vběhnul. Přiznám se, že jsem ho také vůbec neviděl. Škoda té situace," řekl Hromada.

Hráči Razgradu podle něj ukázali v ofenzivě kvalitu a Plzni vzali mnoho sil. "My jsme věděli o tom, že budou velice rychle pracovat s míčem. Ta jejich ofenzivní pětka je velmi šikovná. Dělalo nám to problémy, vždy měli komu přihrát. Mnoho sil jsme ztráceli tím, že jsme museli hrát v obranném bloku. Pak nám chyběly síly dopředu, možná to chtělo nějaké situace vyřešit lépe. Škoda toho výsledku, ale vše je otevřené," uvedl plzeňský záložník.

Za svůj výkon si vysloužil i chválu od trenéra Romana Pivarníka. "S Hromadou jsem byl velmi spokojený. Udělal obrovský kus práce. Tři měsíce nehrál, před koncem svého angažmá v Senici byl zraněný. Přišel s velkým deficitem a postupně se dostával do kupy. Příjemně mě překvapil," konstatoval kouč Viktorie.

Zvládnou fotbalisté Plzně odvetu s Razgradem a postoupí do Ligy mistrů?
Ano
16,9 %
Ne
83,1 %
Celkem hlasovalo 13821 čtenářů.

Reklama

Související témata: