Hlavní obsah

Plzeň - Ludogorec 2:2Plzeň v Lize mistrů skončila, ale se vztyčenou hlavou

MinutaMin. Tým Hráč Akce
7. Ďuriš 1 : 0
17. Misidjan 1 : 1
64. Matějů 2 : 1
95. Keserü 2 : 2
Záznam online reportáže

Robert NeumannSport.czPrávo
Aktualizováno

Zázrak se nekonal, fotbalisté Plzně si základní skupinu Ligy mistrů nezahrají. Ovšem vykouzlili parádní zápas. V odvetě play off sice dvoubrankové manko 0:2 ze Sofie nedohnali, bulharského mistra ale přehrávali, remizovali s ním 2:2. A to jim navíc rozhodčí neuznali regulérní branku Bakoše za stavu 1:1.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Zklamaný útočník Michal Ďuriš.

Článek
Fotogalerie

Jackpot 378 miliónů korun tak shrábne soupeř, Západočeši si zahrají Evropskou ligu, kterou si zajistili postupem přes Karabach ve 3. předkole. Proti bulharskému mužstvu, plném dynamických Brazilců, začali přesně tak, jak si vysnili - vstřelili brzký gól. Přišel už v 7. minutě, kdy vyprodanou Doosan Arénu rozjásal Ďuriš, jenž prostřelil brankáře Stojanova.

Jenže soupeř z první vážnější situace srovnal, když Misidjan v 17. minutě propálil zblízka Kozáčika. Viktoriáni u rozhodčího marně protestovali, že přihrávající si nejprve míč přistrčil rukou. Očekávalo se, že úder Razgradu vezme domácím vítr z plachet. K postupu by museli vstřelit tři branky, což při vysoké kvalitě protivníka bylo prakticky nemožné.

Plzeň ovšem oproti sobotní ligové blamáži se Zlínem notně ožila, vykouzlila parádní zápas. Brzy se znovu hnala na zteč. Při chuti byl především Ďuriš, který v 34. minutě trefil tyč. Po přestávce viktoriáni dál dřeli do úmoru, po hodině hry Bakoš vstřelil gól. Jenže verdikt asistenta, který Bakošovi chybně odmával ofsajd, jim branku vzal.

Ani to Viktorii nesložilo, dál Razgrad mačkali, byli odměněni trefou Matějů z 64. minuty. Víc už ale nesvedli, navíc v páté minutě nastavení podruhé inkasovali. Plzeň, která by ve středu měla představit trojici posil (zlínský útočník Poznar, záložník Sionu Zeman a albánský reprezentant Kace), se však s kvalifikační fází Ligy mistrů rozloučila se vztyčenou hlavou.

Odvetné utkání 4. předkola Ligy mistrů:
Viktoria Plzeň - Ludogorec Razgrad 2:2 (1:1)
Branky: 7. Ďuriš, 64. Matějů - 17. Misidjan, 90.+5 Keserü. Rozhodčí: Undiano Mallenco - Yuste, Barbero Sevilla - Gómez, Estrada (všichni Šp.). ŽK: Hubník, Hořava, Ďuriš - Palomino, Jonathan Cafú. Diváci: 10 312. První zápas: 0:2, postoupil Razgrad.
Plzeň: Kozáčik - Matějů, Hejda, Hubník, Limberský - Petržela (83. Kovařík), Hromada, Hořava (88. Baránek), Kopic - Bakoš, Ďuriš (84. Krmenčík). Trenér: Pivarník.
Razgrad: Stojanov - Minev, Moti, Palomino, Natanael - Djakov (80. Campanharo), Sasha - Wanderson (85. Plastun), Marcelinho, Misidjan (76. Keserü) - Jonathan Cafú. Trenér: Dermendžijev.
Další čtvrteční výsledky zde.

Reklama

Související témata: