Hlavní obsah

Rozhodčí přehlédl ruku, pak obral Plzeň o gól. Trochu jsme si zanadávali, přiznal Kopic

Na postup by to možná nestačilo. Je však nezpochybnitelný fakt, že španělští rozhodčí úterní odvetu play off Ligy mistrů mezi Plzní a Razgradem ovlivnili. Dvěma chybnými výroky v neprospěch Viktorie, která nakonec s bulharským mistrem remizovala 2:2.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Plzeňský záložník Jakub Hromada v diskuzi s rozhodčím Albertem Mallencoem.

Článek
Fotogalerie

Viktoriáni se na přehmaty sudích nevymlouvali, nicméně křivdu cítit museli. „Když jsme se dívali v kabině na sestřih sporných situací, zamrzelo nás to. Trochu jsme si zanadávali, ale co můžeme dělat? Někdy se rozhodčí splete ve váš prospěch, jindy ve prospěch soupeře. To neovlivníme," konstatoval vyrovnaně záložník Jan Kopic.

Jaké momenty hráče i fanoušky v Doosan Aréně nadzvedly? Západočeši vstřelili rychlý gól, diváci je hnali za druhou trefou, kterou by smazali manko ze Sofie. Jenže krátce po brance Ďuriše hosté srovnali Misidjanem na 1:1, přestože autor gólové přihrávky Cafú si při zpracování míče pomohl rukou. Arbitr Mallenco nezapískal.

„Na hřišti jsem to neviděl, ale v televizi bylo vidět, že ruka byla. Bohužel," povzdechl si Kopic. „Už na trávníku jsem si myslel, že to byla ruka. Jenže sudí nepískal. Těch sporných verdiktů tam bylo víc... My jsme udělali maximum na hřišti," doplnil obránce David Limberský.

Regulérní gól jim neuznali

Zásadní přehmat sudích přišel ve druhém poločase za stavu 1:1. Marek Bakoš zblízka dorazil míč do sítě, asistent však zvedl praporek. Ofsajdové postavení slovenského útočníka však signalizoval chybně, čímž Viktorii obral o gól.

„Byl regulérní. Pokud se podobné situace v tak důležitém zápase s tak kvalitním soupeřem obrátí proti vám, hodně to bolí. Je to velká škoda," litoval Kopic. „Sudí jsou pány na hřišti, jejich verdikty musíme respektovat," dodal obránce Aleš Matějů, autor druhého gólu.

Viktoriáni chtěli alespoň nad Razgradem zvítězit, ale ani to jim nebylo dopřáno. „Rvali jsme se od první do poslední vteřiny, toužili jsme soupeře aspoň porazit, když už jsme ho nevyřadili. Bohužel nám v poslední minutě nastavení utekla i výhra," smutnil Kopic.

Reklama

Související témata: