Hlavní obsah

Ancelotti má v Bayernu nejlepší začátek v historii. Ve vzduchu visí luxusní odměna

Novému trenérovi fotbalistů Bayernu Mnichov Carlovi Ancelottimu se povedlo to, co ještě žádnému jinému kouči německých klubů v historii. Vyhrál všech pět prvních soutěžních duelů svého týmu včetně úvodního zápasu Ligy mistrů s Rostovem, navíc s vynikajícím celkovým skóre 20:0.

Foto: Stringer, Reuters

S Carlem Ancelottim jsou v Bayernu spojena velká očekávání.

Článek

Italský kouč také jako první trenér v historii slavil výhru v Lize mistrů už se sedmým klubem. Bayern v úterý bez problémů přehrál ruského vicemistra Rostov 5:0.

"Jsem velmi spokojený. Ukázali jsme, že můžeme pomýšlet vysoko. Naším cílem je teď ale vyhrát základní skupinu," řekl Ancelotti. "Těší mě, že i když byl začátek zápasu těžký, hráči předvedli svůj hlad po gólech," dodal.

Zazářil také mladý záložník Joshua Kimmich, který prožívá mimořádné období. V minulém týdnu zaznamenal premiérový gól za německý národní tým proti Norsku. O víkendu dal první ligovou branku za Bayern a v úterý vstřelil první dva góly v Lize mistrů.

Speciální prémie za treble

"Joshua hrál opravdu dobře. Těží ze své velmi dobré kondice a soustředění na hru. Může hrát na jakékoli pozici," řekl Ancelotti, který dal Kimmichovi více ofenzivních úkolů než jeho předchůdce Josep Guardiola či německý reprezentační kouč Joachim Löw.

S angažmá vyhlášeného italského odborníka v bavorské metropoli se pojí vysoké cíle, jimž odpovídá i finanční ohodnocení. Pokud by se Ancelottimu podařil vysoce ceněný mistrovský treble, což značí triumf v Champions League, bundeslize i Německém poháru, získá od vedení německého rekordmana v počtu titulů speciální bonus ve výši tří miliónů eur.

Základní plat trojnásobného vítěze Ligy mistrů (2003 a 2007 s AC Milán a 2014 s Realem Madrid) údajně činí 12 miliónů eur (v přepočtu přes 324 miliónů korun) za sezónu. V případě úspěchu ve všech třech soutěžích by si tak mohl Ancelotti vydělat více než  Guardiola.

Reklama