Hlavní obsah

Barcelonský trojzubec už zase řádí. Dobře se bavíme, glosoval Suárez demolici Celtiku

Barcelona/Praha

Smrtící barcelonský trojzubec už zase řádí. Celtic Glasgow se o tom v úvodním zápase skupiny C Ligy mistrů přesvědčil, neboť na Camp Nou schytal potupný debakl 0:7. Trio Messi, Suárez, Neymar totiž poprvé v nové sezóně nastoupilo v základní sestavě Barcelony od první minuty a Skotové to šeredně odnesli. Druhou nejvyšší prohrou, která se v základní fázi Champions League kdy zrodila. „Vrátili jsme se a zase se bavíme,“ nedělal ovšem Luis Suárez přílišnou vědu ze sedmi gólů, z nichž on sám dal dva.

Foto: Albert Gea, Reuters

Hvězda Barcelony Lionel Messi oslavuje svoji trefu v utkání proti Celticu.

Článek

Podobnou brankovou demolici zažila na scéně Ligy mistrů už spousta mužstev, pražská Slavia před devíti lety na Arsenalu mezi nimi. V úterním večeru ji na Camp Nou přihlíželi Skotové...

Nejvyšší výhry v hlavní fázi Ligy mistrů
ZápasVýsledekRočníkFáze
Real Madrid - Malmö8:02015/16základní skupina
FC Liverpool - Istanbul8:02007/08základní skupina
Barcelona - Celtic7:02016/17základní skupina
Bayern Mnichov - Šachtar Doněck7:02014/15osmifinále
Borisov - Šachtar Doněck0:72014/15základní skupina
Arsenal - Slavia Praha7:02007/08základní skupina
Juventus - Olympiakos Pireus7:02003/04základní skupina
Valencie - Genk7:02011/12základní skupina
Žilina - Olympique Marseille0:72010/11základní skupina
Bayern Mnichov - Basilej7:02011/12osmifinále
AS Řím - Bayern Mnichov1:72014/15základní skupina
Barcelona - Leverkusen7:12011/12osmifinále
Bayern Mnichov - Sporting Lisabon7:12008/09osmifinále
Manchester United - AS Řím7:12006/07čtvrtfinále
Dinamo Záhřeb - Olympique Lyon1:72011/12základní skupina

„Bylo to velkolepé představení od samého začátku, při němž můj tým bavil diváky i sám sebe," pochvaloval si vykročení do Ligy mistrů trenér Barcelony Luis Enrique.

„Byl to hodně těžká noc, ale od Barcelony to schytaly daleko lepší mužstva, než jsme my," omlouval vystoupení svých svěřenců kouč Celtiku Glasgow Brendan Rodgers vědom si toho, že kdyby snad za stavu 1:0 proměnil Dembélé penaltu, mohlo dopadnout utkání o trochu lépe.

Konečně se zase sešli

Ale zřejmě jen o trochu, protože trio Messi, Suárez a Neymar bylo při mimořádné chuti a nic ho nedokázalo zastavit.

„Mnoho zápasů jsme spolu nehráli, protože jsme byli na dovolené, Neymar pak ještě na olympijských hrách, takže jsme se sešli až nyní. Vrátili jsme se a zase se spolu na hřišti bavili," vykládal Suárez do kamer TV3.

Měl mimořádný den, neboť dal Celtiku dva góly, takže v šesti utkáních nové sezóny jich nastřílel už šest.

„Těžko jich ale dám i letos tolik, co v sezóně loňské," přiznával, že se asi jen těžko přiblíží rekordní kanonádě uplynulého ročníku, kdy v 53 zápasech zaznamenal 59 branek.

Šestý Messiho hattrick

Suárez měl den mimořádný, Messi ovšem ještě skvostnější, neboť Skotům nasázel dokonce hattrick. Mimochodem už šestý v Lize mistrů.

„Dopřávám mu naprostou svobodu, protože by nebylo moudré ho jakkoli omezovat nebo něčím svazovat. To je důvod, proč je nejlepším hráčem současnosti a bezpochyby i všech dob. Nejde jen o jeho myšlení, vize, čísla, on je prostě zosobněním totálního fotbalu," chválil trenér Enrique hvězdného Argentince, stejně jako celý tým. Ten totiž nechal báječným fotbalem zapomenout na senzační víkendovou ligovou porážku s Alavesem.

„Jsme jen lidé a je proto normální, že i my můžeme mít špatný den. Nečekali jsme to, ale La Liga je dlouhá, takže bude záležet na nás. Důležité bude, abychom dál hráli na stejně vysoké úrovni, jako proti Celtiku v domácí soutěži i v Lize mistrů, protože naším jediným cílem je zisk titulů," vracel se k sobotnímu zaváhání i Suárez.

„Máme štěstí, že v našem mužstvu je hned několik fantastických hráčů," kvitoval sedmigólovou omluvu fanouškům i trenér Enrique. „Každým tréninkem a každým zápasem jsou lepší a lepší, takže vítej, Ligo mistrů."

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.

Nejnovější články

NačítámNačíst další články