Hlavní obsah

Když výhra bolí. Ronaldo sestřelil klub svého srdce a omlouval se

Madrid

Dal parádní gól z přímého kopu, ale co to? Žádné oslavy a pompézní gesta, jak je Cristiano Ronaldo zvyklý. Minutu před koncem totiž připravil o senzační výhru svůj bývalý klub, takže se naopak omlouval. A když se pak v páté minutě nastavení trefil také Morata, fotbalisté Realu Madrid zahájili obhajobu triumfu v Lize mistrů vydřenou domácí výhrou 2:1 nad Sportingem Lisabon.

Foto: Juan Medina, Reuters

Cristiano Ronaldo (vpravo) a James Rodriguez "slaví" gól portugalského záložníka proti Sportingu.

Článek
Fotogalerie

„Sporting pro mě znamená velmi mnoho. Tam všechno začalo, na šestileté působení v lisabonském klubu mám krásné vzpomínky. Nyní však oblékám dres Realu a udělám vše, abychom vyhráli," vyznal se Crisiano Ronaldo před zápasem.

Právě ve Sportingu v letech 1997 - 2003 nastartoval svoji hvězdnou kariéru, než přestoupil do Manchesteru United. A sám netušil, jak těžký pro něj duel s milovaným klubem bude.

„Trochu mě bolí hrát proti nim a dát jim gól. Sporting mám rád a je v mém srdci. Ale teď hájím barvy Realu Madrid a oni jsou naším soupeřem," omlouval se portugalský kanonýr až dojemně, když z přímého kopu parádně zamířil do šibenice.

Počítali s mnohem lehčím zápasem

Nedalo se nic dělat, obhájce trofeje byl na pokraji porážky. Den před zápasem Realu odskočil Ronaldovi barcelonský rival - Messi dal tři góly a skóre hattricků v Lize mistrů upravil na 6:5 ve svůj prospěch. Portugalec má zase navrch v historické tabulce střelců soutěže, po středě nad Argentincem vede 95:86.

„Vždycky je třeba doufat až do poslední minuty nastavení, a my byli v samotném závěru opravdu dobří. Počítali jsme, že zápas pro nás bude mnohem lehčí. Ale Sporting nám ho dokázal udělat nesmírně těžký a ukázal, že může pomýšlet na postup. Téměř nás porazil," oceňuje Ronaldo soupeře.

Všichni chtějí skalp obhájce

Real se může stát vůbec prvním mužstvem, které v novodobé edici Ligy mistrů vyhraje prestižní soutěž dvakrát za sebou. Naposledy titul evropského šampióna obhájil AC Milán v roce 1990.

„Víme, že jsme obhájci titulu a že nás všichni soupeři chtějí porazit. Jsme na to připraveni. Budeme dělat věci správně, v klidu a s přesvědčením, že můžeme znovu triumfovat," ujišťuje Ronaldo.

Reklama