Hlavní obsah

Stejný příběh jako v lize, Real vedení zase neudržel. Neakceptovatelné, mračil se trenér Zidane

Dortmund/Praha

Opět podobný příběh, zase stejný výsledek... V sobotním ligovém duelu v Las Palmas vedl madridský Bílý balet ještě pět minut před koncem 2:1, ale v závěru inkasoval a musel se spokojit s remízou, totéž se mu přihodilo v druhém díle základní skupiny Ligy mistrů v úterý v Dortmundu. A dokonce tři minuty před naplněním základní hrací doby. „Těžko akceptovat dvě takové ztráty. Zasloužili jsme si trochu víc,“ přiznal kouč Realu Zinedine Zidane poté, co musel v 87. minutě skousnout vyrovnávací trefu kulhajícího Schürrleho.

Foto: Martin Meissner, ČTK/AP

Největší hvězda Realu Madrid Cristiano Ronaldo. V pozadí Velšan Gareth Bale.

Článek
Fotogalerie

Dvakrát obhájce trofeje v Dortmundu vedl, domácí Borussie pokaždé odpověděla. Na vedoucí trefu Ronalda poměrně šťastně.

Navrátilec Navas bral vinu na sebe

„Udělal jsem chybu, za což jsme zaplatili," bral vinu na sebe kostarický gólman Keylor Navas, který se do brány Realu vrátil po dlouhých měsících, kdy léčil zraněnou achillovku. Volný kop domácího Guerreira totiž vyrazil tak nešťastně, že jeho spoluhráč Varane balón jen tečoval a Aubameyang pohodlně skóre srovnal.

„Remíza není špatným výsledkem," bral Navas nakonec s povděkem dělbu bodů, stejně jako svůj návrat mezi tyče Realu. „Cítil jsem se kupodivu celý zápas v naprostém klidu i navzdory tomu, že jsem byl dlouhé měsíce mimo. Teď ovšem musím tvrdě trénovat a zlepšovat se, a pak už bude jen na trenérovi, aby rozhodl, kdo bude chytat."

Navas bral první inkasovaný gól na sebe, spoluhráči mu ovšem chybu nevyčítali. „Nebyla to jeho chyba. Vyražený míč mě trefil do obličeje a já nemohl reagovat," zastával se Navase nešťastník Varane, který po změně stran dostal Real podruhé do vedení.

„Měli jsme ho udržet, protože k výhře jsme měli blízko. Ale v závěru už jsme postrádali energii a scházelo nám víc pozornosti," přiznával francouzský legionář.

„V úvodu sezóny jsme měli problémy se vstupem do zápasů, teď pro změnu s jejich koncem. Tři remízy v řadě logicky zkreslují naše úsilí, proto je obtížné akceptovat výsledek v Dortmundu. Sehráli jsme skvělý zápas a zasloužili si víc než bod," netajil se rozčarováním trenér Zidane.

Zkušenosti schází, povzdechl si Tuchel

Ani jeho kolega na lavičce Borussie Thomas Tuchel však nebyl navzdory dělbě bodů úplně spokojený. „Zachránili jsme sice remízu, ale mé mužstvo mělo a má na víc. Zvláště v první půli jsme měli zúročit převahu, kterou jsme si vytvořili," glosoval partii s Realem.

„Máme v sestavě několik mladých hráčů, jimž schází zkušenosti z podobných zápasů."

I autor vyrovnávací branky André Schürrle se netajil vírou, že mladé mužstvo Borussie půjde výkonnostně nahoru. On by k tomu měl po přestupu z Wolfsburgu svými zkušenostmi přispět. Ostatně, půlhodina na hřišti stačila, aby příslib naplnil.

„Příjemné zjištění, když proti takovému soupeři, jakým je Real, dokážeme dvakrát vyrovnat. Už to pomůže našemu mladému týmu k dalšímu růstu. Doufám, že k němu přispěju také," nechal se slyšet Schürrle.

Reklama