Hlavní obsah

Guardiola byl z fanoušků Celtiku v transu. Ani mu nevadilo, že přišel se svými Citizens o vítěznou gloriolu

Glasgow/Praha

I na Guardiolu už došlo... Po deseti zápasech, v nichž s Manchesterem City jen a jen vyhrával, se musel v ostrovním klání se Celtikem Glasgow smířit jen s remízou. A hodně divokou, protože v druhém zápase základní skupiny fotbalové Ligy mistrů jeho Citizens remizovali ve Skotsku 3:3. „Nebudu k hráčům nijak promlouvat, protože je opravdu nemožné, aby vyhráli každé utkání,“ zůstal kupodivu nad věcí trenér Pep Guardiola.

Foto: Emilio Morenatti, ČTK/AP

Moussa Dembélé padá po zákroku brankáře Barcelony Marca-Andrého ter Stegena, následnou penaltu však Celtic neproměnil.

Článek
Fotogalerie

Třikrát v bouřlivé atmosféře Celtic Parku Manchester City prohrával, třikrát dokázal skóre srovnat, ale vítěznou branku přes závěrečnou převahu už vstřelit nesvedl.

I hvězdy Citizens atmosféře podlehly

Byla to pro nás dobrá lekce. Hlavně pro budoucnost. Nejenže jsme narazili na další silný evropský celek, ale hlavně jsme hráli v doslova úžasném prostředí," neskrýval španělský kouč ve službách Citizens nadšení ze skotských fanoušků, kteří dohnali svůj Celtic k remíze s favorizovaným soupeřem.

„Každý klub má svou historii, své legendy, velké postavy a osobnosti a samozřejmě fanoušky. Historie Celtiku je dlouhá a obrovská. A podpora, kterou mu fanoušci vytváří, doslova úžasná. Musíme usilovat o to, abychom něčeho podobného dosáhli i na našem stadiónu," skládal Guardiola poklonu domácímu klubu a jeho divákům.

I domácí kouč Brendan Rodgers uznával, že právě fanoušci dopomohli jeho mužstvu k tomu, aby uhrálo remízu s vedoucím celkem Premier League.

„Zažil jsem velkou atmosféru na nejrůznějších stadiónech světa, ale tady je to něco úplně jiného. Naprostá oddanost a vášeň příznivců, kteří zastraší i takové hráče, jaké mají ve svých řadách Citizens. Jsou naším dvanáctým hráčem a pomohli nám k výkonu, který jsme předvedli," velebil publikum Rodgers.

Dembélé má chytrého agenta

Autora dvou gólů Moussa Dembélého velebil samo sebou také. „Máme štěstí, že ho máme. Před sezónou se o něho zajímalo hodně klubů, ale jeho manažer je chytrý člověk," kvitoval letní transfer dvacetiletého francouzského legionáře z Fulhamu.

„Moussa mohl přestoupit do klubu tzv. vyšší ligy než je Celtic, kde by ale nejspíše seděl na lavičce a neodehrál tolik zápasů, anebo přijít k nám. Rozhodl se investovat čas do svého dalšího vývoje, přišel k nám a myslím, že dobře udělal," připomínal bývalý kouč Liverpoolu Rodgers postupnou cestu k vrcholu, kterou Dembélé zvolil.

V konfrontaci s Manchesterem City se potvrdilo, že udělal době, neboť dvěma góly, jimiž připravil Guardiolu a jeho Citizens o vítěznou gloriolu, dal o sobě vědět.

Postoupí Celtic Glasgow ze skupiny C do vyřazovací fáze Ligy mistrů?
Ano
21,8 %
Ne
78,2 %
Celkem hlasovalo 2490 čtenářů.

Reklama

Související témata: