Hlavní obsah

Ranierim cloumá hrdost i zlost. Zatímco v Premier League se Lišky trápí, v Lize mistrů jsou suverénní

Leicester/Praha

Docela paradox. Zatímco v Premier League vyhrál obhájce anglického titulu z dosavadních osmi zápasů jen dva, v Lize mistrů nad Leicester není. Zvítězil ve všech třech dosavadních střetnutích, takže má po první polovině základní skupiny na kontě devět bodů a postup do osmifinále tudíž na dohled. „Na tuhle bilanci jsem hrdý a pyšný, ale když si vzpomenu na Premier League, cloumá se mnou zlost,“ přiznával italský kouč Lišek Claudio Ranieri.

Foto: Andrew Boyers, Reuters

Záložník Rijád Mahriz zařídil výhru Leicesteru nad Kodaní.

Článek
Fotogalerie

Ve čtvrtek bude Ranieri slavit pětašedesátiny a lepší dárek k nim nemohl dostat. Jeho tým porazil ve třetím zápasu Ligy mistrů Kodaň (1:0) a uťal tak její skvostnou sérii. Dánský soupeř na Ostrovech padl po 23 soutěžních zápasech, v nichž neprohrál.

I v Leicesteru měl alespoň k remíze blízko, ale brankář Schmeichel se proti svým krajanům překonával a třeba zákrok, s nímž se vytasil v devadesáté minutě proti Corneliusovi, byl z říše snů.

„Úžasné, zachránil nám vítězství," složil mu poklonu i Ranieri. „Dopředu jsme věděli, jak těžký zápas nás čeká, což se potvrdilo. Dánové bojovali až do samého konce," uznal po utkání, které rozhodla trefa Rijáda Mahríze pět minut před přestávkou.

Kouč o postupu (zatím) nemluví

Leicester má nyní na kontě devět bodů a vzhledem ke konstelaci ve skupině G postup do osmifinále na dosah, jenže Ranieri odmítá o postupu mluvit.

„Jsme v dobré pozici, protože dál už všechno závisí jen na nás. Samo sebou že chceme do vyřazovacích bojů. V ideálním případě Ligy mistrů, a kdyby to snad nevyšlo, potom do Evropské ligy," krotí v duchu svých zvyklostí panující euforii.

Má k tomu důvod. Zatímco v Lize mistrů si Lišky počínají suverénně, v Premier League nejsou ani stínem mužstva, jež se v minulé sezóně staralo o jedno překvapení za druhým.

„Je to celkem logické, sám jsem to jako hráč zažíval. Všechno je o psychice. V Champions League všichni zapnou na sto i více procent, hrají koncentrovaně, myslí a soustředí se na každou situaci, kterou zápas přinese. Pak přijde domácí soutěž a soustředění poklesne a ani energie nedávají hráči do utkání tolik," vysvětloval proměny svého mužstva italský kouč.

„Musíme proto myšlení změnit, protože nejen Liga mistrů, ale i Premier League je naší prioritou," připomínal Ranieri, že ho třináctá příčka v ligové tabulce hodně trápí.

Reklama