Hlavní obsah

Polská ostuda pokračuje! Chuligáni Legie řádili v Madridu, kopali i do těžkooděnců

Madrid

Účast polského fotbalového mistra v milionářské Lize mistrů je zatím jedna velká ostuda. Kromě vcelku očekávaných výprasků od velkoklubů provází Legii Varšava také skandály kolem řádění jejích chuligánů. Ti se předvedli i v Madridu před úterním duelem s Realem.

Fanoušci Varšavy se v Madridu rvali s policiíVideo: Reuters

 
Článek

Fanoušci Varšavy se v Madridu rvali s policií

Pořádný průšvih způsobili polští rowdies při úvodním domácím duelu, v němž Legia dostala naloženo od Borussie Dortmund 0:6. Kvůli násilnostem a rasismu vlastních fanoušků vyfasoval varšavský klub od UEFA pokutu 80 tisíc eur (2,2 miliónu korun) a zavření stadiónu na další zápas.

To bolí o to víc, že polský mistr bude hostit v odvetě Real Madrid, který se tak představí před prázdnými tribunami. Jenže tvrdé jádro příznivců se nepoučilo a dalo o sobě vědět i ve španělské metropoli.

Před porážkou od Realu 1:5 se část fanoušků pustila do ostré bitky s policejními těžkooděnci, jimž uštědřili i drsné kopance. Policie nakonec musela nasadit i posily na koních, přesto měla s výrostky z řad polských chuligánů co dělat.

Do Madridu cestovaly z Polska zhruba čtyři tisícovky fanoušků, z nichž zhruba tři stovky měly patřit k tvrdému jádru Ultras.

Podle španělského listu AS byli před zápasem tři příznivci Legie zatčeni poté, co se v baru pokusili ukrást pokladnu a následně i mobilní telefon servírce.

Legia Varšava čekala na zápasy v základní skupině Ligy mistrů dlouhých dvacet let, ale zatím nemá zrovna velký důvod k jásotu. Po třech zápasech má skóre 1:13, jediný gól dala z penalty.

Reklama

Související témata: