Hlavní obsah

I po kanonádě Wenger upozorňoval, jak je pro Arsenal důležité vyhrát skupinu

Londýn/Praha

Wenger jenom zářil. Aby ne, když jeho Kanonýři nasázeli bulharskému Razgradu šest gólů a docílili tak ve třetím dějství základních skupin fotbalové Ligy mistrů rekordně vysoké výhry. „Těžké nebýt spokojen. A nejde jen o půltucet nastřílených branek, ale i o čisté konto, které jsme udrželi,“ připomínal kouč Gunners, že i skóre může být v konečném účtování skupiny A důležité, neboť může rozhodovat o tom, zda z první příčky postoupí Arsenal nebo Paris St. Germain.

Foto: Andrew Couldridge, Reuters

Mesut Özil z Arsenalu slaví gól proti Ludogorci Razgrad.

Článek

Kouč Arsenalu si moc dobře uvědomuje, jak důležité je, aby jeho tým vyhrál skupinu a při losování vyřazovací fáze Champions League figuroval mezi mužstvy postupujícími z první příčky. V minulých sezonách totiž doplácel právě na to, že jako druhý ve skupině narážel na soupeře, kteří ho vyřadili už v osmifinále.

„Máme letos silný tým i silného ducha, ale musíme zůstat ostražití. Být nohama na pevné zemi a zvládnout všechny další domácí zápasy tak, abychom skončili ve skupině první," krotil Wenger euforii, kterou kanonáda proti bulharskému přemožiteli Plzně v kvalifikační fázi Ligy mistrů Ludogorci Razgrad vyvolala.

„Je pro nás důležité, abychom šli do dalšího kola jako nasazení a nemuseli mít starost o případného protivníka, na něhož narazíme," připomněl šest předchozích nezdarů ve vyřazovacích bojích.

„Jediná cesta, která k tomu vede, je pracovitost a pokora," nabádal své svěřence, mezi nimiž opět zazářil Mesut Özil, který se v tomto kole stejně jako barcelonský Messi blýskl hattrickem.

„Dřív mu stačilo na branky nahrávat, teď ale dostal sám po gólech hlad. Přesně to, co po něm chci - aby byl nejen asistentem, ale i střelcem," pochvaloval si Wenger proměnu německého legionáře, který je klíčovým mužem jeho týmu.

Brankář Ospina, který i tentokrát nahradil mezi tyčemi Čech, se jím na scéně Ligy mistrů stává také.

"Zpočátku to vypadalo na těžký zápas, protože hosté na malém prostoru předváděli dobrou techniku a byli rychlí v protiútocích. Dvakrát nás dostali do problémů a Ospina nás zachránil důležitými zákroky," chválil Wenger Ospinu, který stejně jako v předchozím zápase s Basilejí nedostal ani tentokrát gól a podruhé uhájil čisté konto.

Díky lepšímu skóre tak vede Arsenal skupinu před francouzským mistrem a je po polovině odehraných zápasů na dobré cestě naplnit trenérovu touhu - postupovat z první příčky a zajistit si tak místo mezi nasazenými pro losování osmifinálových dvojic.

Vyhraje Arsenal skupinu A a postoupí tak do jarní vyřazovací fáze Ligy mistrů z prvního místa?
Ano
86,8 %
Ne
13,2 %
Celkem hlasovalo 1234 čtenářů.

Reklama

Související témata: