Hlavní obsah

Blamáž Realu byla hořká i pro Poláky. A přitom se o tomhle zápase mohlo vyprávět, litoval kouč Legie

Varšava/Praha

K odpovědnosti za blamáž se hlásili všichni. Trenér Zidane, stejně jako hráči Bílého baletu. „Není možné ztratit zápas, v němž vedeme 2:0. Jenže u svého týmu jsem postrádal naprosto všechno. Nasazení především,“ rozčiloval se kouč Realu Madrid, protože nemohl dost dobře skousnout varšavskou remízu 3:3 v konfrontaci s domácí Legií v Lize mistrů.

Foto: Alik Keplicz, ČTK/AP

Gareth Bale (vlevo) z Realu Madrid slaví se spoluhráči gól proti Legii Varšava.

Článek
Fotogalerie

Zvláště, když před třemi týdny v prvním vzájemném duelu nastřílel jeho tým polskému soupeři pět gólů. A když se další dějství soutěže odehrávalo před prázdnými ochozy a domácí nemohli spoléhat na podporu fanoušků.

Legia uhrála s madridským gigantem senzační remízu, přesto pro ni měla středeční konfrontace hořkou pachuť. A nikoli jen proto, že jí scházelo pouhých pět minut k tomu, aby se postarala o senzaci ještě větší a Real porazila.

Magiera: To hráči jsou hrdinové

„Moji hráči podali výkon, o kterém se bude dlouho vyprávět. Jsou to opravdoví hrdinové, kteří se nezalekli ani jména Realu, ani průběhu střetnutí," velebil svůj celek, v jehož základní sestavě nastoupil český legionář Adam Hloušek, trenér Jacek Magiera.

Onu hořkou pachuť do duší a srdcí Poláků zaselo především prázdné hlediště, před nímž se šestigólová přestřelka řízená českým sudím Královcem odehrávala. UEFA totiž potrestala Legii za rasistické chování fanoušků v duelu s Borussií Dortmund právě tím, že se zápas s Realem musel hrát bez diváků.

Sešlo tudíž z „kasa mače", fanoušci byli připraveni o skvělý fotbalový zážitek, neboť se mohli dívat a jásat jen před velkoplošnými obrazovkami u stadiónu.

„Mohl to být zápas století," smutně si povzdechl kouč Magiera.

Ani nejrychlejší gól Realu nepomohl

Pro Real mohlo jít naopak o ostudu roku, kdyby s Legií prohrála. Přitom se pro něj utkání vyvíjelo báječně, neboť už po 57 sekundách dal Gareth Bale vedoucí gól. Nejrychlejší, jaký kdy Real na scéně Ligy mistrů vstřelil. A když v 35. minutě přidal Benzema druhou branku, všechno nasvědčovalo tomu, že se partie promění v kanonádu.

„Jenže s dvoubrankovým vedením přišla i ztráta koncentrace. A pokud se něco podobného stane na této úrovni, jste potrestáni," přiznal Bale.

„Zvláštní zápas, v němž jsme nedosáhli toho, čeho jsme chtěli. Zákonitě, když jsme po druhém vstřelném gólu přestali hrát," rozladěně připustil trenér Zidane, že si chtěl už ve Varšavě zajistit postup ze skupiny. „Neměli jsme připustit, abychom utkání ztratili, jenže nám scházelo od všeho trochu, Nasazení především," vytýkal svým hráčům.

Legia skóre otočila, dala tři góly, což se Realu pod vedením Zidana ještě nikdy nestalo, takže Bílý balet nakonec zachraňoval remízu. Ta na postup zatím nestačila, protože ve skupině F využila konstelace Borussia Dortmund. Vede skupinu a v osmifinále už je.

„Teď už bude velice obtížné vyhrát skupinu," připustil po varšavské senzaci Zidane.

Reklama

Související témata: