Hlavní obsah

Dortmund - Legia 8:4V Lize mistrů si postup zajistilo pět týmů, V Dortmundu padlo rekordních dvanáct gólů!

Praha
Aktualizováno

Účast v osmifinále fotbalové Ligy mistrů si v úterý zajistilo pět týmů. Real Madrid uspěl na hřišti Sportingu Lisabon 2:1 a zahraje si i vyřazovací část prestižní soutěže. Bývalý hráč Sportingu Ronaldo se gólově neprosadil. Dalším postupujícím je Juventus, který otočil zápas v Seville a zvítězil 3:1. Na osmifinále se mohou těšit také Leverkusen, Monako a Leicester. Borussia Dortmund, která už měla postup jistý, porazila v zápase bohatém na góly Legii Varšava 8:4. Tolik gólů v žádném zápase Ligy mistrů ještě nikdy nepadlo. Utkání v Německu překonalo gólový rekord LM, který dosud držel duel Monako - La Coruňa (8:3) z listopadu 2003.

Foto: Wolfgang Rattay, Reuters

Brankář Legie Varšava Radoslaw Cierzniak poté, co inkasoval od Dortmundu šestou branku.

Článek
Fotogalerie

Real po nepříliš aktivním úvodu v Lisabonu udeřil hned z první šance. V 29. minutě po standardní situaci zblízka skóroval stoper Varane, k němuž propadla Ronaldova nepovedená střela. Hvězdnému kanonýrovi se souboj proti mateřskému klubu moc nepovedl.

Po hodině hry domácí Joao Pereira dostal za potyčku s Kovačičem červenou kartu, Sporting však i v oslabení vyrovnal. Deset minut před koncem střídající Coentrao zahrál v šestnáctce rukou a penaltu proměnil kapitán Adrien Silva. Těsně před koncem však Bílému baletu vrátil náskok náhradník Benzema.

V Dortmundu se hattrickem blýskl útočník Reus, jenž po dlouhém zranění nastoupil v této sezóně Ligy mistrů poprvé. Ani na lavičce polského mužstva naopak nebyl český obránce Hloušek.

Leicester poprvé v Lize mistrů inkasoval

Leicesteru stačilo k postupu uhrát remízu, ale nakonec si připsal čtvrté vítězství v soutěži. V úvodním poločase se do branky Brugg trefili Okazaki a Mahriz z pokutového kopu. Anglický šampión v 52. minutě poprvé v soutěži inkasoval, když snížil Izquierdo.

Sevillu doma proti Juventusu poslal do vedení v deváté minutě Pareja, ale jeho spoluhráč Vázquez byl poté vyloučen za dvě žluté karty v krátkém sledu. Hosté přesilovku dokonale využili. Nejprve v nastavení první půle vyrovnal z penalty Marchisio a v 84. minutě dokonal obrat Bonucci. Mandžukič ještě v nastavení uzavřel skóre na 1:3. Sevilla rovněž inkasovala v tomto ročníku Ligy mistrů poprvé.

Lyon v utkání vedeném českým rozhodčím Královcem vyhrál v Záhřebu 1:0 a v posledním zápase si o postup zahraje v přímém souboji se Sevillou.

Monako mohlo otevřít skóre už v 11. minutě, ale Falcaovu penaltu zneškodnil Lloris. Francouzského gólmana po změně stran překonali Sidibé a Lemar, za Spurs jen snížil Kane z pokutového kopu.

Leverkusen poslal v Moskvě do vedení v 16. minutě Volland, který brankáři Akinfejevovi prodloužil sérii bez čistého konta v LM na 42 zápasů. CSKA se vrátil do hry čtvrt hodiny před koncem díky Natchově proměněné penaltě. Blíže vítězné brance byli v závěru hosté, ale Volland trefil tyč. Moskevské mužstvo podeváté za sebou v elitní soutěži nevyhrálo.

5. kolo základních skupin fotbalové Ligy mistrů:
Skupina E:
CSKA Moskva - Bayer Leverkusen 1:1 (0:1)
Branky: 76. Natcho z pen. - 16. Volland. Rozhodčí: Undiano Mallenco - Cabanero, Barbero Sevilla (všichni Šp.). Diváci: 19 164.
AS Monako - Tottenham 2:1 (0:0)
Branky: 48. Sidibé, 53. Lemar - 52. Kane z pen. Rozhodčí: Kuipers - Van Roekel, Zeinstra (všichni Niz.). Diváci: 13 100.
Skupina F:
Borussia Dortmund - Legia Varšava 8:4 (5:2)
Branky: 32., 52. a 90.+2 Reus, 17. a 18. Kagawa, 20. Sahin, 29. Dembélé, 81. Passlack - 10. a 24. Prijovic, 57. Kucharczyk, 83. Nikolič. Rozhodčí: Strömbergsson - Gustavsson, Nilsson (všichni Švéd.). Diváci: 55 094.
Sporting Lisabon - Real Madrid 1:2 (0:1)
Branky: 80. Adrien Silva z pen. - 29. Varane, 87. Benzema. Rozhodčí: Collum - Connor, Ross (všichni Skot.). ČK: 64. Joao Pereira (Sporting). Diváci: 50 046.
Skupina G:
FC Kodaň - FC Porto 0:0
Rozhodčí: Mažič - Ristič, Djurdjevič (všichni Srb.). 32 036.
Leicester City - Club Bruggy 2:1 (2:0)
Branky: 5. Okazaki, 30. Mahriz z pen. - 52. Izquierdo. Rozhodčí: Buquet - Cano, Debart (všichni Fr.). Diváci: 31 443.
Skupina H:
FC Sevilla - Juventus 1:3 (1:1)
Branky: 9. Pareja - 45.+2 Marchisio z pen., 84. Bonucci, 90.+4 Mandžukič. Rozhodčí: Clattenburg - Collin, Bennett (všichni Angl.). ČK: 36. Vázquez (Sevilla). Diváci: 38 942.
Dinamo Záhřeb - Olympique Lyon 0:1 (0:0)
Branka: 72. Lacazette. Rozhodčí: Královec - Nádvorník (oba ČR), Slyško (SR). Diváci: 7 834.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články