Hlavní obsah

Ronaldo mateřský klub šetřil, Bílý balet přesto vyhrál třicátý zápas v řadě. Přijde Bale o El Clásico?

Lisabon/Praha

Svůj mateřský Sporting, z něhož se vydal na cestu za slávou, Cristiano Ronaldo v úterní noci šetřil. Gól mu nedal, takže se v Lisabonu nepřiblížil k magické hranici 100 branek v Lize mistrů, které může dosáhnout jako první fotbalista v historii. U úvodní trefy Bílého baletu sice Ronaldo asistoval, ale dva zásahy mu k dosažení zmiňované stovky stále ještě chybí. Real však střeleckého půstu své hvězdy litovat nemusel, neboť v Portugalsku vyhrál 2:1 a s předstihem si zajistil postup do jarního osmifinále.

Foto: Rafael Marchante, Reuters

Cristiano Ronaldo zdraví fanoušky Benfiky Lisabon.

Článek
Fotogalerie

Postup má Real jistý, teď ovšem půjde o to, z jaké příčky do osmifinále zamíří.

„Samo sebou že chceme skupinu vyhrát, protože je to pro losování další fáze důležité. S Dortmundem hrajeme doma, takže ho musíme porazit. Teď bude třeba si důkladně odpočinout, protože zápas v Lisabonu byl hodně těžký a duel s Borussií nás čeká hodně brzy. A navíc hned po El Clásiku," připomínal trenér Zinédine Zidane po třicátém soutěžním zápase v řadě, který jeho tým vyhrál.

„Hezká série. A samozřejmě motivující. Chceme v ní pokračovat, i když si uvědomuji, že i v naší hře jsou špatné momenty," připomínal, že vítězství nad Sportingem se zrodilo zásluhou Benzemy až tři minuty před koncem.

Přijde Bale o El Clásico?

„Nepopírám, že si Sporting zasloužil alespoň bod," uznával Zidane, že portugalský soupeř hrající od 63. minuty bez vyloučeného Joaa Pariery statečně vzdoroval, v oslabení dokonce vyrovnal, ale i o remízu nakonec přišel.

Jednu starost mu ovšem střetnutí přivodilo. Velšský legionář Gareth Bale totiž po zákroku Coatese zápas nedohrál av 58. minutě musel střídat.

„Má problémy s kotníkem a až důkladné vyšetření ukáže, nakolik je to vážné. Zatím nevím, zda bude v pořádku na El Clásico," netajil Zidane, jak by ho tato ztráta mrzela. Dnešní podrobná vyšetření podle oficiálního vyjádření Realu potvrdila poškození šlach. Nutnou dobu rekonvalescence ale lékaři neupřesnili.

Prestižní utkání mezi Barcelonou a Realem je na programu 3. prosince, čtyři dny poté pak nastoupí Bílý balet doma proti Borussii Dortmund k zápasu o prvenství ve skupině Ligy mistrů a tudíž i lepší výchozí pozici pro losování osmifinále.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články