Hlavní obsah

Messi vystřílel Barceloně výhru, Bayern senzačně prohrál v Rostově!

Aktualizováno

Fotbalisté Barcelony zvítězili v 5. kole základní skupiny Ligy mistrů díky dvěma trefám Lionela Messiho na hřišti Celtiku Glasgow 2:0 a do jarního play off prestižní soutěže postupují z prvního místa. Ze skupiny C se vedle Katalánců kvalifikoval mezi nejlepší šestnáctku také Manchester City, který v Mönchengladbachu remizoval 1:1. Bez vítěze skončil i duel dvou již jistých účastníků osmifinále ve skupině A, v němž Arsenal hrál s PSG 2:2. Prvotřídním překvapením středečního programu je prohra Bayernu Mnichov na hřišti Rostova na Donu 2:3, po níž mnichovský velkoklub půjde do osmifinále poprvé od roku 2009 "až" z druhého místa.

Foto: Russell Cheyne, Reuters

Lionel Messi oslavuje gól, který vstřelil Celtiku Glasgow.

Článek
Fotogalerie

Messi, který se vrátil po nemoci, se poprvé trefil ve 24. minutě po přihrávce Neymara. Ten vyrovnal rekord soutěže sedmou asistencí během jedné sezóny. Hosté kontrolovali hru a deset minut po pauze hvězdný Argentinec zvýšil z penalty. Nejlepšímu střelci tohoto ročníku LM stačily na devět branek čtyři zápasy. Celtic ještě přečkal Suárezovu tyč a nedovolil, aby se opakoval debakl 0:7 z úvodního zářijového střetnutí na Camp Nou.

Hráči City v Německu nezačali dobře a ve 22. minutě inkasovali po Raffaelově zásahu. V nastavení první půle však srovnal Silva. Závěrečná půlhodina se hrála v deseti na obou stranách, po druhé žluté kartě byli vyloučeni domácí Stindl i Fernandinho.

Souboj Arsenalu a Paris St. Germain vítěze skupiny A neurčil. Bývalý reprezentační brankář Čech zůstal opět jen na domácí lavičce, šanci dostal v Champions League znovu David Ospina. Francouzskému mistrovi zařídil vedení v 18. minutě Cavani, těsně před pauzou vyrovnal z penalty Giroud. Po hodině hry zamířil do vlastní sítě Verratti, ale jeho spoluhráč Lucas se v 77. minutě trefil do správné branky.

Basilej s českými reprezentanty brankářem Tomášem Vaclíkem a stoperem Markem Suchým v Sofii hrála 0:0 s Razgradem a znovu se nedočkala první výhry. Oba soupeři mají dva body a v posledním kole budou na dálku bojovat o třetí místo, zaručující start v play off Evropské ligy.

Atlétiko Madrid před Bayernem

Bayern Mnichov nečekaně prohrál v Rostově na Donu 2:3 a skupinu D tak vyhrálo Atlético Madrid díky triumfu 2:0 nad PSV Eindhoven. Ve španělské metropoli se ve druhém poločase prosadili útočníci Gameiro a Griezmann.

Bavorského favorita poslal do vedení v 35. minutě Douglas Costa, těsně před pauzou odpověděl Azmoun. Jeho spoluhráč Poloz v 50. minutě z penalty překonal brankáře Ulreicha podruhé, ale Bernat rychle vyrovnal. V 67. minutě však Noboa z přímého kopu zajistil Rostovu premiérové vítězství v LM. Ruský tým tak Bayernu částečně vrátil zářijový debakl 0:5 z Mnichova.

Jistota postupu do osmifinále nebývalým způsobem utekla Benfice. Lisabonský tým na hřišti Besiktase Istanbul neudržel tříbrankové poločasové vedení a nakonec jen remizoval 3:3. Benfica už v 31. minutě byla po gólech Guedese, Semeda a Fejsy jednou nohou v play off, jenže Besiktas v druhém poločase předvedl velký comeback. Odstartoval ho v 58. minutě Tosun, osm minut před koncem z penalty snížil na 2:3 Quaresma a těsně před koncem domácím zajistil bod Aboubakar.

Ve druhém duelu skupiny B Neapol na svém hřišti remizovala 0:0 s Dynamem Kyjev a v posledním kole bude usilovat o postup společně s Benficou a Besiktasem.

5. kolo základních skupin fotbalové Ligy mistrů:
Skupina A:
Ludogorec Razgrad - FC Basilej 0:0
Rozhodčí: Atkinson - Child, Burt (všichni Angl.). Diváci: 20 821.
Arsenal - Paris St. Germain 2:2 (1:1)
Branky: 45.+1 Giroud z pen., 60. vlastní Verratti - 18. Cavani, 77. Lucas. Rozhodčí: Brych - Borsch, Lupp (všichni Něm.). Diváci: 59 628.
Skupina B:
Besiktas Istanbul - Benfica Lisabon 3:3 (0:3)
Branky: 58. Tosun, 82. Quaresma z pen., 89. Aboubakar - 10. Guedes, 25. Semedo, 31. Fejsa. Rozhodčí: Skomina - Praprotnik, Vukan (všichni Slovin.). Diváci: 36 063.
SSC Neapol - Dynamo Kyjev 0:0
Rozhodčí: Hategan - Sovre, Gheorghe (všichni Rum.). Diváci: 33 736.
Skupina C:
Celtic Glasgow - FC Barcelona 0:2 (0:1)
Branky: 24. a 55. z pen. Messi. Rozhodčí: Orsato - Cariolato, Manganelli (všichni It.). Diváci: 57 937.
Borussia Mönchengladbach - Manchester City 1:1 (1:1)
Branky: 23. Raffael - 45.+1 Silva. Rozhodčí: Cakir - Duran, Ongun (všichni Tur.). ČK: 51. Stindl (Mönchengladbach). Diváci: 45 921.
Skupina D:
Rostov na Donu - Bayern Mnichov 3:2 (1:1)
Branky: 44. Azmoun, 50. Poloz z pen., 67. Noboa - 35. Douglas Costa, 52. Bernat. Rozhodčí: Dias - Tavares, Soares (všichni Portug.). Diváci: 15 211.
Atlético Madrid - PSV Eindhoven 2:0 (0:0)
Branky: 55. Gameiro, 66. Griezmann. Rozhodčí: Kulbakov - Žuk, Masljanko (všichni Běl.). Diváci: 37 891.

Reklama

Související témata: