Hlavní obsah

Ramsey dostal od Cavaniho ránu, Wenger neskrýval z výsledku rozčarování

Londýn/Praha

Nervy pochodovaly na Emirates stadium na hřišti i trenérských lavičkách. V sázce bylo v duelu Ligy mistrů mezi fotbalisty Arsenalu s Paris SG příliš mnoho, takže planoucím vášním se nebylo co divit. Zřejmě i proto přivíral německý sudí Brych oči a některé momenty nechtěl vidět. Třeba incident před exekucí pokutového kopu na samém konci první půle, kdy domácí Ramsey schytal od frustrovaného Cavaniho úder rukou, po němž měla následovat červená pro uruguayského útočníka.

Foto: Stefan Wermuth, Reuters

Útočník Edinson Cavani v potyčce s Aaronem Ramseym z Arsenalu. V pozadí přihlíží další hráč PSG Thiago Silva.

Článek
Fotogalerie

Kdo ví, jak by se duel o prvenství ve skupině A Ligy mistrů dál vyvíjel, kdyby rozhodčí ctil pravidla.

To bylo na vyloučení, tvrdil Wright

„Cavani je vlastně šťastný chlapec. Za tohle mohl být vyloučen," poznamenala okamžitě v televizním studiu legenda Arsenalu Ian Wright. Opakované záběry skutečně potvrdily, že autor vedoucího gólu hostů nesl hodně nakvašeně odpískání pokutového kopu po zákroku Krychowiaka na Sáncheze.

Proto se chopil míče a snažil se rozhodit chystajícího se exekutora Girouda tím, že mu nechtěl balón dát. Došlo ke strkanici, při níž se domácí Ramsey schytal od Cavaniho úder rukou.

Rozhodčí incident toleroval, Giroud se rozhodit nenechal, takže z penalty vyrovnal a jeho Arsenal pak po změně stran po vlastním gólu Verattiho skóre otočil. Ovšem jen na čtvrthodiny, protože nigerijský nešťastník v dresu Gunners tečoval hlavičku Lucase Moury a druhým vlastencem zápasu skóre srovnal, takže ostře sledovaný duel skončil remízou.

Bude první příčka výhodou?

O prvenství ve skupině tak rozhodne poslední kolo, kdy Arsenal hraje v Basileji a Paris SG přivítá Ludogorec. Při momentální konstelaci panující v Lize mistrů je ovšem sporné, zda první příčka ve skupině bude při losování osmifinále představovat výhodu. Vždyť už teď je jisté, že třeba hráči mnichovského Bayernu a možná i Realu Madrid skončí ve svých skupinách druzí a potkat se s těmito kluby v jarní vyřazovací fázi by rozhodně nepředstavovalo terno.

Přitom kouč Arsenalu Wenger po neblahých zkušenostech sezón předchozích letos moc a moc toužil skupinu vyhrát. "Když postupujete z druhého místa, jako se to stávalo nám, a narazíte na silného protivníka, slyšíte odevšad, že je to vaše chyba. Měli jste skončit první."

I proto chtěl v odvetě na Emirates Stadium francouzského mistra ve středeční noci porazit a prvenství si pojistit. „Člověk nikdy neví, třeba ale bude i bod stačit," nevzdával se ani po remíze vidiny první příčky.

„Pravdou je, že jsme v zápase nedominovali, ale dobré momenty jsme měli, i když uznávám, že nám scházelo víc kreativity. Zato jsme do utkání dali hodně sil a úsilí. O to nepochopitelnější pro mě je, jak snadno jsme nechali soupeře vyrovnat. A ještě vlastním gólem," netajil Wenger rozladění.

I když kdo ví... Až los osmifinále totiž ukáže, co pro Gunners remíza v souboji s Paris SG vlastně znamená.

Obsadí první příčku ve skupině A Ligy mistrů Arsenal, nebo Paris St. Germain?
Arsenal
73,1 %
Paris St. Germain
26,9 %
Celkem hlasovalo 859 čtenářů.

Reklama

Související témata: