Hlavní obsah

Leicester veze porážku i naději. Juventus rázně vykročil za postupem

Aktualizováno

Skvělou pozici do odvety osmifinále Ligy mistrů si vezou po vítězství 2:0 v Portu fotbalisté Juventusu Turín. Domácí hráli více než hodinu v oslabení o vyloučeného Alexe Tellese. To anglický mistr Leicester v Seville prohrál, ale jen těsně 1:2, což mu dává ještě reálnou postupovou naději.

Foto: John Sibley, Reuters

Gólman Leicesteru Kasper Schmeichel likviduje penaltu v osmifinále Ligy mistrů proti Seville.

Článek
Fotogalerie

Leicester se trápí v domácí lize, kde mu jako senzačnímu obhájci titulu hrozí sestup. A i proti Seville to dlouho vypadalo špatně. Už po čtvrthodině hry kopali domácí penaltu, ale Joaquína Correu vychytal Kasper Schmeichel. V této sezoně Ligy mistrů to byla už 16. neproměněná penalta ze čtyřiceti.

Dánský gólman kapituloval až o deset minut později, kdy ho přesně umístěnou hlavičkou překonal Pablo Sarabia. Schmeichel dostal vůbec první gól v LM po 385 minutách, když při předchozích čtyřech startech ve skupině udržel nulu.

Vardy vystřelil naději

Vedení Sevilly po změně stran navýšil Correa, který využil akci spoluhráče Stevana Jovetiče a odčinil penaltové zaváhání. Ještě předtím trefil tyč Vitolo. Jenže v 73. minutě zaspala domácí obrana, Daniel Drinkwater našel ve vápně Vardyho a jeho gól dal Leicesteru naději.

V Portu se zápas změnil v dobývání domácí branky, ve které stál Iker Casillas. Španělský veterán nastoupil k 56. zápasu play off v Lize mistrů, čímž se dostal na třetí místo v historickém pořadí za Cristiana Ronalda a Andrése Iniestu. Navíc se v osmifinále představil už pošestnácté, což je rekord.

Casillasovi pononhla i tyč

Italský tým měl převahu, zvlášť když dostal Telles dvě rychlé žluté karty po sobě a byl ve 27. minutě vyloučen. Jenže Porto držel Casillas, který mimo jiné skvěle vychytal Gonzala Higuaína. Následně mu pomohla i tyč.

Juventus zachránili až náhradníci. V 72. minutě se míč šťastně odrazil ve vápně k nabíhajícímu Marku Pjacovi, který ho usměrnil k tyči. Vzápětí přišel do hry Dani Alvés a minutu na to zvýšil, poté co si na zadní tyči počkal na přetažený centr a napálil míč pod břevno. Obě trefy dělilo jen 141 vteřin. Hosté byli blízko ještě třetímu gólu, ale pokus Samiho Khediry těsně minul prázdnou branku.

Výsledek 2:0 před domácí odvetou dává Juventusu podle historických statistik šanci na postup z 98 procent. Leicester se Sevillou jsou na tom procentuálně vyrovnaně.

Úvodní osmifinálová utkání fotbalové Ligy mistrů:
FC Porto - Juventus Turín 0:2 (0:0)
Branky: 72. Pjaca, 74. Alves. Rozhodčí: Brych - Borsch, Lupp (všichni Něm.). ČK: 27. Telles (Porto). ŽK: Telles, Pereira, Herrera, Marcano - Lichtsteiner.
Porto: Casillas - M. Pereira, Felipe, Marcano, Telles - Herrera, Danilo, Neves (61. Corona), Brahimi (73. Jota) - André Silva (30. Layún), Soares. Trenér: Santo.
Juventus: Buffon - Lichtsteiner (73. Alves), Barzagli, Chiellini, Sandro - Cuadrado (67. Pjaca), Khedira, Dybala (86. Marchisio), Pjanič - Mandžukič, Higuaín. Trenér: Allegri.
FC Sevilla - Leicester City 2:1 (1:0)
Branky: 25. Sarabia, 62. Correa - 73. Vardy. Rozhodčí: Turpin - Danos, Gringore (všichni Fr.). ŽK: Escudero, Carrico (oba Sevilla).
Sevilla: Rico - Escudero, Lenglet (55. Carrico), Rami, Mariano - Vitolo, N'Zonzi, Nasri, Sarabia - Jovetič, Correa (63. Iborra). Trenér: Sampaoli.
Leicester: Schmeichel - Simpson, Morgan, Huth, Fuchs - Drinkwater, Ndidi - Albrighton (88. Amartey), Mahriz, Musa (58. Gray) - Vardy. Trenér: Ranieri.

Reklama

Související témata: