Hlavní obsah

Neskutečný zážitek. Šéf českých rozhodčích delegátem při zázraku Barcelony

Zázrak na trávníku, o němž se bude ještě dlouho diskutovat. Polský šéf českých rozhodčích Michal Listkiewicz prožil ve středu večer na barcelonském Camp Nou jeden z vrcholů kariéry. V roli delegáta UEFA byl součástí historického zápasu Ligy mistrů Barcelona - Paris St. Germain (6:1). „Zápas mně přinesl jeden z největších zážitků, a to jsem s fotbalem už zažil opravdu hodně," líčí své dojmy.

Foto: Albert Gea, Reuters

Soustředěný Lionel Messi z Barcelony před penaltou proti PSG.

Článek
Fotogalerie

Ostřílený arbitr neskrývá, že ho atmosféra mimořádného duelu nadchla.

„Vyprodaný stadión, neskutečná atmosféra i neuvěřitelně dramatický závěr, to si budu navždy pamatovat," popisuje Michal Listkiewicz pro fotbal.cz euforii z utkání, ve kterém Barcelona třemi góly v úplném závěru zápasu smazala prohru 0:4 z prvního utkání a po vítězství 6:1 postoupila do čtvrtfinále Ligy mistrů.

"Takový obrat ve skóre se zapíše do dějin a euforie domácích na stadiónu tomu naprosto odpovídala. Dokážu se vžít i do pocitů hráčů a fanoušků PSG, kteří byli opravdu blízko postupu. A oceňuju i to, jak férově po skončení přijali konečný výsledek. Nezaznamenal jsem jediný incident, ať na stadiónu, nebo mimo něj. Večer jsem ještě procházel barcelonskými ulicemi a všiml si mnoha hloučků, kde debatovali barcelonští i pařížští fandové. To je příkladné a určitě to umocnilo můj obrovský dojem ze středečního večera," zdůrazňuje šéf českých rozhodčích.

Reprezentoval český fotbal

Bylo by zajímavé znát jeho názor na dvě penalty kontroverzně odpískané ve prospěch domácích a další momenty. Sporné okamžiky však z pozice delegáta nesmí komentovat. Na starosti měl sledovat především bezpečnost a právě chování fanoušků. Hodnocení rozhodčích měl v gesci László Vagner z Maďarska.

"Pro mě osobně byla velká čest, že jsem se utkání mohl účastnit v roli delegáta. Velmi si takové věci vážím a beru to i tak, že jsem v Barceloně mohl jako předseda komise rozhodčích určitým způsobem reprezentovat český fotbal," poukazuje Listkiewicz.

Reklama

Související témata: