Hlavní obsah

Neexistovali jsme, štval Guardiolu konec, jaký v Lize mistrů ještě nezažil

Ještě nikdy se mu nestalo, aby se svým týmem vypadl hned v osmifinále. A to Pep Guardiola koučoval ve středu v noci v Monaku stý zápas v Lize mistrů! A právě tam jeho tým vyřazení potkalo, neboť prohra 1:3 znamenala konečnou. „To proto, že jsme v první půli vůbec nebyli na hřišti,“ těžko se španělskému trenérovi ve službách Citizens vysvětloval ostudný výkon v úvodních pětačtyřiceti minutách.

Sestřih zápasu Monako-Manchester CityVideo: O2 TV Sport

 
Článek
Fotogalerie

Nepochopitelné, jak si Manchester City do přestávky počínal. Nevysvětlitelné, jak k odvetě s Monakem přistoupil. Až šokující, kolika chyb se jeho obrana a gólman dopustili.

„Výtky směřují k obraně a brankáři, ale o nich to dnes nebylo. Problém byl v tom, že jsme v první půli vůbec neexistovali. Přitom jsem od sobotního zápasu s Middlesbroughem hráče přesvědčoval, že musí hrát v Monaku agresivně a skórovat, protože jedině vstřelené branky nám dávaly postupovou naději," nedovedl si Guardiola dost dobře vysvětlit přístup a výkon svého týmu do přestávky.

„Máme sice zkušené mužstvo, ale bude třeba nasbírat ještě víc zkušeností. Vyhrávat, ale i třeba prohrávat, ale hrát, co hrát chceme," pokoušel se už po vyřazení najít odpověď na dva diametrálně rozdílné poločasy, které Citizens v odvetě odehráli.

„Naprosto stejný tým a zcela odlišná hra a výkon. Hráli jsme výjimečně dobře, měli šance vstřelit spoustu gólů, ale nestačilo to. Bylo to o detailech, které nakonec rozhodly, o štěstí, které jsme neměli, o standardních situacích, kterých je v soutěži této úrovně potřeba využívat, což třeba Barcelona před týdnem dokázala," glosoval Guardiola před kamerami BT Sport proměnu a popřel, že by v kabině rozpoutal o přestávce hromobití. „Jen jsem zopakoval to, s čím jsme do zápasu šli. Nutnost hrát agresivně i bez míče a vstřelit gól. Dali jsme ale jen jeden, což je pravý důvod, proč jsme vypadli."

Pravdou ovšem také je, že po změně stran přeskupil Guardiola sestavu, což bylo na projevu a hře Citizens patrné.

„Jenže jim to nebylo nic platné, protože do přestávky jsme jasně dominovali my a soupeři vůbec nepůjčovali míč. Měl štěstí, že dostal jen dva góly. Na anglické celky prostě hrát dovedeme," připomínal domácí kouč Jardim, že Monako před dvěma lety vyřadilo v osmifinále Arsenal a v letošní sezóně porazilo ve skupině dvakrát Tottenham.

„Přitom nám chyběli Falcao a Glik, přesto jsme dali tři branky," upozorňoval, že jeho tým je nejlépe střílejícím mužstvem v evropských ligových soutěžích, neboť třetí trefa Bakayoka byla už 126. gólem, který Monako v letošní sezóně v soutěžních zápasech dalo.

Citizens se o tom v osmifinále Ligy mistrů přesvědčili, neboť ve dvou zápasech inkasovali hned šestkrát. Guardiola v jubilejním stém utkání, které v Lize mistrů koučoval, ostatně také.

Reklama