Hlavní obsah

Čtvrtfinále titánů! Bayern jde na Real, Juventus zase na Barcelonu

Nyon
Aktualizováno

Pěkná divočina, na niž se fanoušci mohou těšit hned po losu. Čtvrtfinále fotbalové Ligy mistrů nabízí hned dva duely titánů! Bayern Mnichov vyzve obhájce trofeje Real Madrid a Juventus narazí na Barcelonu, což je repríza předloňského finále. Zbývající dvě dvojice tvoří Atlético Madrid - Leicester a Dortmund - Monako. Zápasy se hrají 11./12. dubna, odvety 18./19. dubna.

Foto: Wolfgang Rattay, Reuters

Radost fotbalistů Bayernu Mnichov. Vydrží jim i po bitvách s Realem Madrid...?

Článek
Fotogalerie

Los čtvrtfinále Ligy mistrů byl takzvaně otevřený, tedy bez jakéhokoliv nasazení, mohly na sebe narazit i dva týmy z jedné země.

To se nestalo, dvojice ovšem rozhodně stojí za to. Dva z kurzově největších favoritů soutěže určitě vypadnou! Bayern Mnichov totiž vyzve Real Madrid a Juventus narazí na Barcelonu. Právě tento čtyřlístek byl před losem na celkový triumf nejvíce favorizován. Co víc si fanoušci mohou přát...

Real s Bayernem se ve vyřazovací fázi potkávají pojedenácté a zatím mají vyrovnanou bilanci. Pětkrát se radoval Bílý balet a pětkrát slavil bavorský velkoklub. Poslední tři vzájemné duely ale vyhrál madridský celek, včetně semifinále před třemi lety, kdy Real zvítězil 1:0 doma a 4:0 venku. Španělský velkoklub, který se snaží jako první celek v novodobé historii Ligy mistrů obhájit trofej, tehdy trénoval nynější kouč Bayernu Carlo Ancelotti a dovedl jej až k celkovému prvenství.

"Zápasy proti Realu pro mě budou speciální, mužstvo dobře znám. Myslím, že máme schopnosti na to, abychom přes Real přešli. Máme hodně sebevědomí a chceme letos Ligu mistrů vyhrát," ujišťuje Ancelotti, který vedl Real do roku 2015 a nyní se může stát prvním trenérem, jenž vyhraje Ligu mistrů s třemi kluby. Vedle Bílého baletu to dokázal i s AC Milán.

"Bayern je jedním z nejtěžších soupeřů, které jsme mohli dostat. Ale myslím, že oni si říkají to samé. Raději bychom je dostali až v pozdější fázi, ale to je los. Malá výhoda je, že hrajeme odvetu doma," utěšuje se ředitel Realu Emilio Butragueňo.

Skvělý los, reaguje Nedvěd

Barcelona v osmifinále proti Paris St. Germain jako první v historii dokázala otočit dvojzápas po porážce 0:4 v úvodním duelu a po domácí výhře 6:1 oslavila desátý postup do čtvrtfinále za sebou. Mezi nejlepší osmičkou si zopakuje souboj z předloňského finále s Juventusem Turín, které Katalánci před dvěma lety vyhráli 3:1.

"Je to fantastický los. Barcelona je jedním z nejpopulárnějších týmů na světě. Myslím, že Juventus se od finále před dvěma lety hodně zlepšil a nemusíme se Barcelony bát," těší se Pavel Nedvěd, viceprezident Juventusu.

Atlétiku Madrid připadl Leicester, jehož tak po Seville čeká další španělský soupeř. Zkušený Dortmund pak rozehraje partii s gólově neuvěřitelně potentním Monakem.

Semifinále se bude losovat v Nyonu 21. dubna, finále bude hostit 3. června Cardiff.

Los čtvrtfinále fotbalové Ligy mistrů:
První zápasy:
11. dubna:
Borussia Dortmund - AS Monaco,
Juventus Turín - FC Barcelona,
12. dubna:
Atlético Madrid - Leicester City,
Bayern Mnichov - Real Madrid.
Odvety:
18. dubna:
Leicester City - Atlético Madrid,
Real Madrid - Bayern Mnichov,
19. dubna:
AS Monaco - Borussia Dortmund,
FC Barcelona - Juventus Turín.

Podle bookmakerů jsou v nejatraktivnějších dvojicích favority Bayern a Barcelona.

Čtvrtfinále Ligy mistrů - kurzy na postup:
Atlético Madrid - Leicester1,154,80
Dortmund - Monaco1,502,45
Bayern Mnichov - Real Madrid1,742,00
Juventus Turín - FC Barcelona2,601,45
Zdroj: Tipsport

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články