Hlavní obsah

Juventus - Barcelona 3:0Juventusu se odplata povedla, Barcelona je po debaklu znovu na pokraji vyřazení

Aktualizováno

Odplata za dva roky starou finálovou tryznu se fotbalistům turínského Juventusu povedla dokonale. V červnu roku 2015 prohráli v Berlíně s Barcelonou 1:3 a o trofej pro vítěze Ligy mistrů opět přišli, v úterním prvním čtvrtfinále letošního ročníku ovšem doma španělského protivníka doslova znectili a vyprovodili ho s třígólovým přídělem. Messi a spol. se tak znovu octili v kritické situaci. V konfrontaci s Paris SG ji Katalánci v odvetě odvrátili, se Starou dámou to však budou mít mnohem těžší. Druhý zápas mezi Dortmundem a Monakem byl po explozích u autobusu německého týmu odložen na středu.

Čtvrtfinále fotbalové Ligy mistrů: Juventus - Barcelona 3:0Video: O2 TV Sport

 
Článek
Fotogalerie

Barcelonský Iniesta si málem založil ruce v bok a čekal, co Dybala provede. Postávající "host" Piqué zpovzdálí také jen přihlížel. Pro třiadvacetiletého argentinského snajpra to byla výzva, aby se otočil kolem osy a přesně mířenou střelou poslal balón k pravé tyči Ter Stegenovy brány a Juventus vedl 1:0.

Piqué a spol. se jen dívali

Po čtvrthodině byla obdobná ležérnost v podání obránců Barcelony k vidění znovu. Mascherano sice předstíral, že chce svého krajana dostihnout, ale Piqué a Umtiti se zase jen dívali. Pro Dybalu to byl další pokyn, aby udělal krok do šestnáctky a Mandžukičovu přihrávku poslal z voleje do sítě podruhé.

Barcelona po 22 minutách první čtvrtfinálové partie prohrávala 0:2 a v Turíně si říkala o podobný příděl, jaký zažila v osmifinále v Paříži. S důrazným a hodně vysunutým presinkem italského šampióna si její hráči nevěděli rady, takže zmateně odkopávali míče a před vlastní šestnáctkou i v ní nabízeli soupeři neskutečně času a prostoru.

Dybala z toho profitoval. Higuaín mohl také, ale jeho hlavička v samém úvodu střetnutí šla doprostřed brány, Ter Stegen si s ní poradil, stejně jako vytáhl jeho střelu minutu před přestávkou.

I tak ale museli být hráči Staré dámy navýsost spokojeni. Nejenže vedli, ale Barcelonu přehrávali a s výjimkou Iniestovy šance likvidované Buffonovým reflexem ji de facto k ničemu nepustili.

Iniesta obra neodtlačil

Navíc měli nachystaný další úder, který přišel hned po půli. Higuaín sice ani v další vyložené šanci nepochodil, ale po rohovém kopu Iniesta zkoušel marně odtlačit o hlavu vyššího a dvacet kilo těžšího Chielliniho. Dvaatřicetiletý bek se nemusel ani odrazit do vzduchu a hlavou přesto skóroval.

Pro Barcelonu to byl další tvrdý direkt. A mohlo být ještě hůř, kdyby jí polský sudí Marciniak nepomohl. V 72. minutě totiž neuznal Khedirův gól pro ofsajd, který ovšem ofsajdem nebyl.

Katalánci, po změně stran mnohem aktivnější, a hlavně více ofenzivněji naladění než v první půli, se tak mohli snažit alespoň o trefu naděje. Suárez k tomu možnost měl, ale Buffon jeho střelu za záda nepustil, Messi a Neymar se rovněž neprosadili, a protože ani ruku Cauadrada sudí nepostřehl, bude se muset v odvetě 19. dubna na Camp Nou Barcelona moc a moc snažit, aby odvrátila vyřazení, kterému v konfrontaci s Paris SG senzačně unikla.

Úvodní čtvrtfinálové utkání Ligy mistrů
Juventus Turín - FC Barcelona 3:0 (2:0)
Branky: 7. a 22. Dybala, 55. Chiellini. Rozhodčí: Marciniak - Listkiewicz, Sokolnicki (všichni Polsko). ŽK: Alves, Mandžukič, Khedira - Suárez, Iniesta, Umtiti.
Juventus: Buffon - Alves, Bonucci, Chiellini, Alex Sandro - Pjanič (89. Barzagli), Khedira - Cuadrado (73. Lemina), Dybala (81. Rincón), Mandžukič - Higuaín. Trenér: Allegri.
Barcelona: Ter Stegen - Roberto, Piqué, Umtiti, Mathieu (46. Gomes) - Rakitič, Mascherano, Iniesta - Messi, L. Suárez, Neymar. Trenér: Enrique.

Zápas Dortmund - Monaco byl odložen na středu.

Reklama

Související témata: