Hlavní obsah

Zase výprask, znovu černá můra, přesto Iniesta tvrdil: Nejsme takovými pesimisty jako po Paříži

Turín/Praha

Opět selhání, znovu výprask, i když tentokrát jen třígólový, ale Barcelona zase věří, že ve čtvrtfinálové odvetě lze manko z prvního čtvrtfinále v Turíně dohnat a vyřazení z Ligy mistrů odvrátit. „Máme před sebou velmi těžký úkol, ale tentokrát nemáme tak pesimistické pocity, jako po Paříži,“ tvrdil Andres Iniesta, že po lekci od Paris Saint Germain bylo jeho týmu mnohem hůř.

Čtvrtfinále fotbalové Ligy mistrů: Juventus - Barcelona 3:0Video: O2 TV Sport

 
Článek
Fotogalerie

Čtvrtfinále fotbalové Ligy mistrů: Juventus - Barcelona 3:0

Katalánský celek v Turíně vyhořel podobně, jako v polovině února v Paříži. Hlavně v první půli byl jen stínem mužstva, které nemělo v Evropě konkurenci a se soupeři si dělalo, co se mu zachtělo.

„První poločas byl opravdu těžký a v našem podání špatný. Skutečně se podobal tomu pařížskému," přiznával kouč Barcelony Luis Enrique.

„Pokud dáte soupeři v prvním poločase podobný dárek jako my, máte zákonitě problémy," připomínal nedůsledné bránění, prostupnou defenzívu, volnost a prostor, který dostal autor dvou turínských gólů Dybala.

„Přitom to bylo podruhé v krátké době, co se nám něco podobného stalo," konstatoval, ale odmítal ze selhání vinit hráče.

„Trenér je od toho, aby mužstvo dobře připravil, což jsem nejspíš neudělal," označil naopak za viníka tříbrankové prohry sám sebe. „Nemohu ukázat na jednoho hráče, protože prohrál celý tým, mnou počínaje."

Rošády v sestavě Enriquemu skutečně nevyšly, mizerný projev a flegmatický přístup v prvním poločase naznačoval, že si Messi a spol. snad vůbec neuvědomují, že Juventus neprohrál v evropských pohárech na domácím hřišti 22 zápasů v řadě.

„Juve má dobrý tým, a když si proti takovému soupeři nepočínáte správně, jste potrestáni. V Lize mistrů obzvlášť," přiznával před kamerami TV3 Iniesta. „Ve druhém poločase už to od nás bylo něco úplně jiného, takže jsme si zasloužili vstřelit gól," připomínal velkou šanci, kterou měl Suáraze. Buffon ji však bravurně zlikvidoval, stejně jako si za stavu 1:0 poradil s příležitostí Iniesty.

„Nejsme ovšem v tak pesimistickém rozpoložení, jako po osmifinálové prohře v Paříži. Pokud se zlepšíme budeme hrát, jak máme a jak jsme schopni, budeme v Lize mistrů pokračovat. Pokud ne, bude nemožné ztrátu dohnat a postoupit," věří Iniesta, že se osmifinálový zázrak může opakovat.

„Byla to pro nás noční můra. Teď musíme v první řadě analyzovat zápas, poučit se z chyb a v odvetě se zlepšit. Je těžké myslet na postup, ale budeme se o něj snažit," neztrácel víru ani trenér Enrique.

Dokáže i ve čtvrtfinále smazat Barcelona manko z prvního zápasu?
Ano
16 %
Ne
84 %
Celkem hlasovalo 7782 čtenářů.

Reklama

Související témata: