Hlavní obsah

Až šest hráčů nemá v Barceloně co dělat, hrne se na Katalánce kritika po dalším výprasku

Londýn/Praha

Dva debakly stihla už ve vyřazovací části Ligy mistrů nasbírat fotbalová Barcelona. Donedávna jen těžko představitelná věc se pro slavný klub stává realitou. Katalánský klenot už zkrátka není tak vybroušený, jak býval za časů kouče Pepa Guardioly, myslí si mnozí experti. Ještě ostřejší slova volil po porážce 0:3 v Turíně od Juventusu bývalý obránce Manchesteru United a komentátor BT Sport Rio Ferdinand.

Foto: Alessandro Bianchi, Reuters

Barcelonský Lionel Messi neskrýval během čtvrtfinále Ligy mistrů na hřišti Juventusu zklamání.

Článek
Fotogalerie

Čtvrtfinále fotbalové Ligy mistrů: Juventus - Barcelona 3:0

Barcelona zejména v prvním poločase zůstala hodně za očekáváním, nakonec prohrála o tři góly, a byť její pozice není tak zoufalá jako v předchozím kole po výprasku v Paříži 0:4, její naděje vzhledem k postupu do semifinále nejsou moc velké.

„Mají tam teď hodně hráčů, u nichž si člověk říká, že by si před třemi roky za Barcelonu nekopli - těch jmen je až příliš mnoho. Pět až šest hráčů si vůbec nemělo oblékat dres," kritizoval ve studiu Rio Ferdinand.

Kde je presink?

„V defenzivě to vypadalo, že nemají jedinou individualitu, která by chtěla bránit. Tenhle tým vůbec nepresuje, jako to dělala Barcelona za Guardioly. Tihle kluci vypadají, že neví jak na presink nebo k tomu nemají sebemenší chuť," pokračoval v kritice.

I liverpoolská legenda Steven Gerrard souhlasí s postřehy Ria Ferdinanda, nicméně Barcelonu před čtvrtfinálovou odvetou ještě neodepisuje.

Rovněž má však připomínky k defenzivě: „Pořád si nejsem jistý Umtitim. Nepřesvědčil mě ani brankář Ter Stegen. Tým se někdy až příliš spoléhá na útočné trio, že ho vytáhne z problémů. Nicméně, každý jiný klub už by byl za těchto okolností mrtvý, v případě Barcelony ale pořád existuje postupová naděje," dodal Gerrard.

Reklama

Související témata: