Hlavní obsah

Exploze úsměv Bartrovi nevzaly. Po operaci už se cítí lépe, jak dlouho bude mimo hru?

Dortmund/Praha

Přežil. Ale na čtyři týdny bude ze hry. Stoper Dortmundu Marc Bartra už se směje, ale když explodovaly nálože u autobusu s hráči Borussie před úterním utkáním Ligy mistrů s Monakem, běhal všem mráz po zádech. Zavládla panika a hrůza, španělský fotbalista musel být převezen do nemocnice, kde byl operován.

Foto: Reuters Staff, Reuters

Stoper Dortmundu Marc Bartra se dává dohromady po operaci. Během utkání Ligy mistrů s Monakem ale jeho jméno bylo jedním z hlavních témat.

Článek

Šestadvacetiletý Bartra umístil na sociální sítě fotografii, kde dává symbolickým palcem nahoru najevo, že je v pořádku. Dobře vidět je ale i pravá operovaná paže. „Ahoj všichni. Jak můžete vidět, už je mi mnohem lépe. Moc všem děkuji za podporu a zprávy," uvedl fotbalista.

Ve středu už podle všeho sledoval odložený zápas svojí Borussie v Lize mistrů. „Všechny svoje síly jsem věnoval klukům z týmu a všem fanouškům BVB," napsal Bartra, který byl zraněný jako jediný z fotbalistů Dortmundu. Ostatní hráči ale byli otřeseni.

V dohrávaném duelu prohráli 2:3. Při rozcvičení na zápas nastoupili domácí v tričkách se španělským přáním: "Hodně sil. Jsme s tebou" a s Bartrovou fotografií. Teď se dozvěděli dobrou zprávu, že operace Bartry byla úspěšná. „Slyšeli jsme, že lékaři odvedli svoji práci skvěle a všechno dobře dopadlo," uvedl prezident klubu Reinhard Rauball.

Policie oznámila, že bombový útok vyšetřuje jako pokus o vraždu.

Reklama