Hlavní obsah

Barcelona by s námi mohla hrát celý den a gól by nedala, rozplýval se kouč Juventusu

Barcelona/Praha

Zkrotili hvězdného Messiho, vymazali Neymara i Suáreze, Barceloně prostě nedovolili vůbec nic. „Neslýchané, že Barcelona nedokázala dát ve dvou zápasech ani jeden gól. Mohla by s námi hrát celý den a stejně bychom nepřipustili, aby skórovala,“ rozplýval se jindy pokorný a střízlivě se vyjadřující kouč turínského Juventusu Massimiliano Allegri poté, co jeho svěřenci ve čtvrtfinálové odvetě Ligy mistrů Messimu a spol. nic nedovolili ani v jejich chrámu na Camp Nou. Katalánský velkoklub tak své putování milionářskou soutěží skončil.

Sestřih čtvrtfinále LM Barcelona - JuventusVideo: O2 TV Sport

 
Článek
Fotogalerie

Sestřih čtvrtfinále LM Barcelona - Juventus

Za celý zápas jediná přímá střela mezi Buffonovy tyče, to je číslo nejlépe vypovídající o perfektně fungující defenzívě Juventusu.

„Hráli jsme v obraně opravdu velice kompaktně a jednotně. Ale to i díky Manžukičovi a Danimu Alvesovi před námi," skládal poklonu svým spoluhráčům zadák Leonardo Bonucci, který si během barcelonského večera splnil hned dvě přání.

Vyřadil Messiho a navrch si do Itálie odvezl jeho dres. „Máme skalp Barcelony a já dres nejlepšího hráče na světě, což bude krásná vzpomínka a cenný přírůstek do mé sbírky. Hlavně můj syn bude velice šťastný, i když by byl ještě spokojenější, kdybych donesl od našeho turínské konkurenta dres Belottiho," svěřoval se rozesmátý obránce Staré dámy.

„To, že jsme i na Camp Nou udrželi čisté konto, potvrdilo, že jsme skvělým týmem," připomínal Bonucci, že Juventus v deseti zápasech letošního ročníku Ligy mistrů inkasoval jen dva góly. A Barcelona mu za 180 minut hry nedala ani jeden!

„Přijeli jsme sem s vědomím, že jsme skvělým týmem a dokázali jsme, že jím jsme," přidával se k Bonuccimu kolumbijský legionář Juan Cuadrado. „Věděli jsme, že Barcelona je v ofenzívě silná, ale věděli jsme také, že pokud budeme dobře bránit, hrát obětavě a jako tým, odvetu zvládneme."

Kouč Juventusu začal samo sebou euforii plynoucí z vyřazení Barcelony krotit. „Výjimečný večer to skutečně byl. Pomalu se zlepšujeme, ale všichni si musí uvědomit, že mohou hrát ještě lépe. Třeba protiútoky jsme měli slibné, ale nedotáhli jsme je, protože nám scházelo víc klidu a přímočarosti," poznamenával Allegri, který může v této sezóně získat se Starou dámou treble - tedy vyhrát italskou ligu, pohár i Champions League.

„Nepředbíhejme, udělali jsme rozhodující krok na cestě k finále v Cardiffu, když jsme vyřadili soupeře, který má vysoký level, ale teď už se musíme zase soustředit na domácí soutěž," pravil trenér Juventusu, jehož tým zůstal jediným neporaženým celkem v tomto ročníku Ligy mistrů a sérii bez inkasované branky v soutěži prodloužil na 531 minut.

O soupeři, kterého by si přál pro semifinále, ale nechtěl Allegri mluvit. I jeho svěřencům bylo ostatně jedno, na koho narazí.

„Myslím, že cokoli rozhodne Bůh, bude pro nás to nejlepší," hlásil Cuadrado.

„Teď to není o tom, kterému soupeři nechceme čelit my, ale o tom, že žádný ze tří soupeřů nebude chtít čelit nám. Juventus vyvolal v ostatních semifinalistech strach a my sami sobě dokázali, že můžeme hrát finále v Cardiffu," přidával se Bonucci.

Reklama