Hlavní obsah

Real Madrid - Atlético 3:0Ronaldův hattrick přiblížil Realu finále Ligy mistrů i obhajobu vysněné trofeje

Aktualizováno

Madridský Bílý balet má zase o něco blíže k vysněné obhajobě triumfu v Champions League. Žádnému mužstvu se to v historii Ligy mistrů nepovedlo, Real by to ale letos dokázat mohl. V prvním semifinále, které bylo reprízou loňského finále, totiž v městském derby porazil konkurenční Atlético 3:0 zásluhou hattricku Ronalda. Před odvetou, která je na programu příští týden, je blíž květnovému finále ve velšském Cardiffu Real Madrid.

Foto: Sergio Perez, Reuters

Oslava Realu Madrid. Cristiano Ronaldo slaví svůj gól v semifinále Ligy mistrů s Atlétikem. Parťáka mu dělá kapitán Sergio Ramos.

Článek
Fotogalerie

Fatální chyba. Ronaldo dostal už po deseti minutách od jindy neprostupné a semknuté obrany Atlétika až neskutečně mnoho prostoru, takže ji samo sebou potrestal. Docela snadno, protože Savič ho nehlídal tak těsně, jak měl a nechal ho, aby se ve vzduchu dostal o hlavu výš než on.

Od černohorského stopera to byla vlastně umocněná chyba. První vyrobil pár vteřin před inkasovaným gólem, kdy odvrátil míč jen ke Casemirovi, jenž Ronaldovi na vedoucí trefu nahrál. Mimochodem - na trefu s pořadovým číslem 101 v Lize mistrů.

Pro Atlético to byl frustrující začátek. A mohlo být ještě hůř, kdyby Oblak zázračně nezlikvidoval hlavičku Varaneho, anebo kdyby parádní rána Modriče nesvištěla jen o centimetry vedle pravé tyče jeho brány, či kdyby Benzema pokládající se do střely zády ke gólmanovi rovněž neminul.

Real v první půlhodině semifinálového klání zcela dominoval, městského rivala přimáčkl k bráně, vypálil na Oblaka deset střel, přesto nedokázal soupeři zasadit další ránu.

Atlético, jemuž na pravé straně obrany citelně chyběl zraněný Juanfran, tak půlhodinu hrůzy přežilo a v dalším průběhu utkání už Bílému baletu podobný tlak nedovolilo. Už to byl zase organizovaný, disciplinovaný tým plnící odpovědně defenzivní úkoly, vysouvající presink k půlící čáře a trpělivě čekající na svou příležitost.

Při první hned v 17. minutě nestačil Gameiro vůbec vystřelit, do další už se ani Griezmann, ani střídající Torres nedostali.

Chyba Felipe Luize, který nezasáhl Benzemovu přihrávku směrující na Ronalda, naopak trpký úděl Atlétika jen podtrhla. Hvězdný Portugalec se trefil podruhé, a když čtyři minuty před koncem pohodlně završil hattrick, má jeho Real velmi blízko účasti ve finále, které se bude hrát ve velšském Cardiffu.

"Musím pogratulovat celému týmu za výkon. Já měl jen štěstí, že jsem byl na konci akcí a dal góly," řekl Ronaldo. "Máme velký náskok, ale ještě není hotovo. Musíme zůstat koncentrovaní do odvety. Dnes ale náš tým zahrál opravdu fantasticky," dodal.

Fotbalová Liga mistrů - semifinále, první zápas:
Real Madrid - Atlético Madrid 3:0 (ČT Sport)
Branky: 10. , 73. a 86. Ronaldo. Rozhodčí: Atkinson - Child, Burt (všichni Anglie). ŽK: Isco - Koke, Saúl, Savič.
Real: Navas - Carvajal (46. Nacho Fernández), Ramos, Varane, Marcelo - Modrič, Casemiro, Kroos - Isco (68. Asensio) - Benzema (77. Vázquez) , Ronaldo. Trenér: Zidane.
Atlético: Oblak - Hernández, Savič, Godín, Felipe Luis - Saúl (58. Gaitán), Koke, Gabi, Carrasco (68. Correa) - Gameiro (57. Torres), Griezmann. Trenér: Simeone

Reklama