Hlavní obsah

Mazaný Zidaneho tah. I proto mohl Ronaldo rozehrát další gólovou show

Madrid/Praha

Byl to od kouče Realu mazaný tah posílit středovou formaci. „Normálně operujeme ve středu pole ve třech, ale proti Atlétiku jsme tam hráli čtyři, což nám umožnilo ovládnout zápas,“ skládal Zidaneho taktickému mistrovství poklonu Toni Kroos poté, co Bílý balet rozstřílel v prvním semifinále Ligy mistrů městského konkurenta a ze všech stran se na něho valila chvála a superlativy. Ani Zinedine Zidane jimi na adresu svých svěřenců nešetřil. Skvělé, úžasné, brilantní, geniální, nevěděl, jaké slovo použít a které by bylo výstižnější.

Foto: Sergio Perez, Reuters

Oslava Realu Madrid. Cristiano Ronaldo slaví svůj gól v semifinále Ligy mistrů s Atlétikem. Parťáka mu dělá kapitán Sergio Ramos.

Článek
Fotogalerie

A najít slova pro Ronaldovu show? Pro hattrick, jímž Atlético zdemoloval a Bílém baletu vydláždil cestu do finále?

Tuplem nemožné.

„Cristiano je nejlepší. Jedinečný," hlesl Zinedine Zidane na důkaz obdivu k CR7. Vždyť hvězdný Portugalec nasázel již druhý hattrick ve vyřazovací části Ligy mistrů a góly nastřílenými v této soutěži už dosáhl kóty s pořadovým číslem 103.

Mimochodem - Atlético jich za dobu svého účinkování v Champions League dalo jen sto, což Ronaldův střelecký kumšt povyšuje do ještě vyšších sfér.

„Samozřejmě že je skvělé mít v mužstvu hráče, jako je Ronaldo. Můžete perfektně bránit, můžete ovládnout střed hřiště, ale potřebujete ještě někoho, kdo bude dávat góly. A on je dává pravidelně," přidával se trenérovi německý legionář Kroos.

Samozřejmě s uznáním a možná i reminiscencí na polského snajpra ve službách Dortmundu Lewandowského, který na jaře roku 2013 předvedl podobné střelecké galapředstavení, jako v úterý na Santiago Bernábeu Ronaldo. Ba dokonce ještě větší, protože v semifinále dal v jednom zápase dokonce čtyři góly. Tehdy právě Realu!

„Ale skvělí byli všichni hráči. Přijde jeden a hraje skvěle. Druhý ho vystřídá a je také skvělý. V obraně, ve středu pole, vpředu," velebil Zidane Isca, Vazguéze, Asensia a vůbec všechny své muže.

"Opravdu skvělý výkon celého týmu. Já měl jen to štěstí, že jsem byl na konci akcí a dal góly," připojoval se Ronaldo.

„Není snadné porazit třígólovým rozdílem soupeře, jakým je Atlético a navíc neinkasovat, proto mluvím o skvělém zápase," ubíral Zidane postupně z počáteční euforie. „Nemyslím, že jí propadáme a že už se vidíme ve finále. Stále ještě před sebou máme dlouhou cestu, protože odveta nebude vůbec snadná."

„Pravdou je, že fotbal je úžasnou hrou, která může přinést cokoli, a proto věřím, že se to může stát," rozvážně přikyvoval rozčarovaný kouč Atlétika Diego Simeone.

„Za týden se proto pokusíme o něco, co je prakticky nemožné. A budeme si opakovat - jsme Atlético a možná, opravdu jen možná to můžeme dokázat," tvrdil, i když sám po třígólové prohře tušil, že po roce si finále nejspíš nezahraje.

Reklama

Související témata: