Hlavní obsah

Olympiakos pro Slavii, Steaua pro Plzeň? Češi znají úskalí na cestě do Ligy mistrů

Praha

Jedna sezóna končí, hned vzápětí je ovšem třeba nachystat další. Dva zástupci českého fotbalu v kvalifikaci Ligy mistrů už znají téměř kompletní přehled možných soupeřů. Slavia je zařazena do mistrovské části, která je schůdnější, sešívaní však kvůli nízkému koeficientu nebudou při losu nasazeni. Plzeň je v nemistrovské části a ve 3. předkole bude nasazena.

Foto: Ondřej Deml, ČTK

Fotbalisté Slavie se radují ze zisku titulu.

Článek

Jedno mají společné, oba začnou ve 3. předkole. Zatímco však Slavia ve větvi mistrovské, Plzeň v části nemistrovské.

Pro oba české zástupce každopádně v létě půjde o hodně. Vždyť účast ve skupině Ligy mistrů může vynést nějakých 450 miliónů korun. Pro český klub hotový poklad!

Sešívaní doplácejí na nízký koeficient, nebudou tak nasazeni ani před losem 3. předkola, ani v případě postupu před play off.

Výběr soupeřů pro Slavii
Ve 3. předkole Ligy mistrů:
Olympiakos Pireus
Celtic Glasgow
Red Bull Salcburk
FC Kodaň
Ludogorec Razgrad
BATE Borisov
APOEL Nikósie
NK Maribor
Karabach Agdam
Ve 4. předkole:
Olympiakos Pireus
Celtic Glasgow
Red Bull Salcburk
FC Kodaň
Ludogorec Razgrad

Jejich soupeřem může být řecký mistr Olympiakos Pireus, který patří k tradičním účastníkům základní skupiny LM, i když loni vypadl v předkole. Ze 2. předkola mohou postoupit Celtic, Salcburk, Ludogorec Razgrad, Kodaň, BATE Borisov, Legia Varšava, Maribor, APOEL Nikósie či Karabach. Pokud někdo z nich vypadne, mezi nasazené se posunou postupně Malmö, Astana, Partizan Bělehrad či Rijeka.

Pokud Slavia postoupí, narazila by ve 4. předkole nejspíš na někoho z pětice Olympiakos, Celtic, Salcburk, Kodaň a Ludogorec Razgrad.

Plzeň může narazit na přemožitele Sparty

Viktoria má koeficient slušný, před losem 3. předkola bude určitě nasazena a může tak narazit na Steauu Bukurešť (loni vyřadila Spartu...), Nice, Bern, istanbulský Basaksehir a druhý tým z řecké ligy (AEK Atény, Panathinaikos nebo PAOK Soluň).

V případném 4. předkole už Plzni hrozí, že bude nenasazená, pokud ze 3. předkola postoupí Ajax i Dynamo Kyjev. Pak by mohla Viktoria dostat právě Ajax, Dynamo, ale také Sevillu, Neapol a Liverpool. Kdyby Plzeň poskočila mezi nasazené, narazila by na Sporting Lisabon, CSKA Moskva, Bruggy či Hoffenheim s Pavlem Kadeřábkem.

Výběr soupeřů pro Plzeň
Ve 3. předkole Ligy mistrů:
Steaua Bukurešť
Young Boys Bern
OGC Nice
Istanbul Basaksehir
vicemistr Řecka
Ve 4. předkole:
Sevilla
Neapol
Dynamo Kyjev
Ajax Amsterdam
Liverpool

Reklama

Související témata: