Hlavní obsah

Mohlo to být horší, přiznávají po losu v Edenu. My se cítíme všelijak, namítají naopak v Plzni

Praha/Plzeň

Fotbalisté pražské Slavie sice konkrétního soupeře pro 3. předkolo Ligy mistrů neznají, neboť až odveta v Jerevanu mezi arménským Alaškertem a běloruským BATE Borisov rozhodne, kdo se proti nim postaví. V jednom se ale shodují. „Mohli jsme dostat těžší soupeře,“ uznává kapitán mužstva Jiří Bílek. To v Plzni, na kterou čeká Steaua Bukurešť, si cítí všelijak. „Ale záležet bude hlavně na nás,“ poznamenává útočník Milan Petržela.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Milan Škoda je s losem 3. předkola Ligy mistrů spokojen, Slavia také.

Článek

Slávisté sice jméno soupeře, s nímž se utkají nejdřív 25., resp. 26. července doma a poté za týden v odvetě na jeho hřišti, ještě neznají, ale víceméně předpokládají, že favorizovaný BATE Borisov odvetu v Jerevanu zvládne a postoupí.

Slavia sází na postup Borisova

„Je to velmi silný tým a nebude to proti němu snadné, protože jeho hráči mají mnohem větší zkušenosti s evropskými poháry než my," připomínal kapitán Bílek.

S tím, že by Borisov nepostoupil, příliš nepočítá ani slávistický střelec Milan Škoda. „Mluvil jsem s kamarádem, který první utkání obou našich potencionálních soupeřů viděl, a říkal, že BATE bylo mnohem lepší a dostalo smolný gól. Takže pro mě je určitě favoritem, i když bude hrát venku," je přesvědčen Škoda.

„Poháry jsem mockrát nehrál, ale myslím, že je lepší začínat doma," míní. Josef Hušbauer souhlasí. „Chce to doma uhrát dobrý výsledek, nejlépe s nulou. A venku branku vstřelíme, protože jsme v ofenzívě silní."

"Hlavně musíme být připraveni a sebevědomí," doplnil spoluhráče Portugalec Danny, který má s Ligou mistrů velké zkušenosti. „Borisov znám velmi dobře, už jsem proti němu hrál. Vyhráli jsme a povedlo se mi vstřelit gól."

V Bukurešti už Plzeň hrála

I fotbalisté Plzně znají prostředí, které je v v prvním zápase v Bukurešti čeká. „Na národním stadiónu jsme hráli s Astrou. Tentokrát to bude ovšem mnohem bouřlivější, protože Steaua má mnohem víc fanoušků," vybavil si Jan Kopic okamžitě loňskou konfrontaci s Astrou Giurgiu. V Bukurešti Plzeň remizovala 1:1, ale nic platné jí to nebylo. Ve skupině Evropské ligy skončila a do jarní vyřazovací fáze se nedostala.

„Bude to pro nás nejdůležitější dvojzápas sezóny, takže ho musíme zvládnout. Těžko ale tvrdit, že pro nás představuje výhodu první utkání na soupeřově hřišti. Můžeme v Bukurešti prohrát 0:3 a doma už nebude co dohánět," pragmaticky uznával Kopic, že kvalifikační souboj s rumunským protivníkem je ošidný.

„Právě proto všelijaké pocity. Mohli jsme dostat lehčího, ale také silnějšího soupeře, takže se Steauou jsme spokojeni. Bude důležité, abychom v prvním duelu v Bukurešti neinkasovali a sami naopak nějaký gól vstřelili, což by nám pomohlo k tomu, abychom v odvetě postup završili," přemýšlel Petržela.

„Konečně se blíží ostrý a důležitý zápas, což je ze všeho nejpodstatnější," nepopíral Kopic jak moc je na start sezóny natěšený on, stejně jako jeho spoluhráči.

Reklama

Související témata: