Hlavní obsah

Skvělý výsledek, výrazný progres. Čekám ale ještě víc, netajil Šilhavý po demolici Francouzů

Ještě devět dnů má Jaroslav Šilhavý na to, aby po generálce s Nice zvážil všechna pro a proti a k prvnímu kvalifikačnímu duelu o Ligu mistrů postavil slávistickou sestavu snů. „Z šedesáti, sedmdesáti procent už o ní jasno mám. Ale devět dnů přece jen zbývá, takže se může stát cokoli,“ nepopíral po hladké výhře nad třetím týmem loňského ročníku francouzské ligy, že své rébusy ještě má, ale nechává si je logicky pro sebe.

Slavia porazila v přípravě NiceVideo: Sport.cz

 
Článek
Fotogalerie

Slavia porazila v přípravě Nice

Aby ne, když duel s Nice mu přivodil příjemné starosti. A nic na tom nemění, že soupeř přijel bez hvězdného Balotelliho, Danteho a spol.

Absence Balotelliho výhru nesnižuje

„Bylo by sice hezké, kdyby Balotelli a další hráči nastoupili, ale na soupeřově kvalitě jejich absence nic neubrala. Fotbalisté, které má Nice v kádru, jsou podobně kvalitní," nepřipouštěl kanonýr sešívaných Milan Škoda, že by neúčast velkých jmen snižovala hodnotu slávistické výhry.

„Ale přitom sami víme, že šlo o přátelák. Ovšem zvládli jsme ho, vyhráli, pobavili diváky," kvitoval slávistický kapitán vítězství 4:1.

Jemu je samozřejmě hej, protože místo v slávistické sestavě má jisté. „Jsem rád, že si udržel střeleckou produktivitu," kvitoval jeho dvě trefy trenér Šilhavý. Ty Van Burenovy pochopitelně také.

„Vtrhl to druhého poločasu jako velká voda. Na gól nahrál, další dva sám dal, říká si prostě o místo na slunci. Poklud se bude dál prezentovat takovými výkony, jako pro Nice, bude dostávat mnohem víc prostoru než dosud," přiznával kouč Pražanů, že právě Nizozemec je jedním z těch, kteří mu zamotali hlavu.

Rozdílné poločasy? To ne!

Právě jeho příchodem dostala po změně stran hra Slavie skvělé dimenze. „V porovnání s předchozím domácím přípravným duelem proti Celticu šla kvalita naší hry určitě nahoru. Důkazem jsou nejen čtyři góly, ale i viditelný herní progres," pochvaloval si Šilhavý.

Ale že by rotace o přestávce a výkon přestavěného týmu po změně stran mu jasně řekl, na jaké složení v kvalifikačním duelu o Ligu mistrů ať už proti běloruskému Borisovu nebo arménskému Alaškertu Jeravan vsadit?

„To ne. Výsledkově se sice oba poločasy lišily, ale i do přestávky to byl od nás organizovaný výkon. Pochopitelně až na chybu, kterou jsme Francouzům sami nabídli vedení a kterou si v soutěžních zápasech už nesmíme dovolit. Zatřáslo to s námi, ale nepoložili jsme se, vytvářeli si možnosti k vyrovnání, ale nevyužili jsme jich. Špatnou finální přihrávkou, někdy i naivitou... Takže ve výkonech mužstva v jednotlivých poločasech zase až takový rozdíl nebyl," namítal domácí kouč.

„Ale každopádně to byl zápas Van Burena," chválil kapitán Škoda výkonnostní progres svého nizozemského spoluhráče.

Skalp Nice se cení

„Uznávám, skvělý výsledek. Skalp takového mužstva, jako je Nice, se cení. Ale v kvalifikaci a soutěžních zápasech to bude jiné, protože Francouzi chtěli hrát bez ohledu na to, zda vedli nebo prohrávali, což v soutěžních utkáních čekat nemůžeme," připomínal trenér Šilhavý.

„Jenže máme v kádru nové zahraniční posily, které přinesly kvalitu, klid, zkušenosti a rozvahu, takže pomohou a naši hráči se budou mít o koho opřít. I proto věřím, že se můžeme a budeme dál zlepšovat," netajil Šilhavý, že čeká od svého týmu ještě víc.

Reklama

Související témata: