Hlavní obsah

Není to na pohodu. S druhým gólem by situace byla veselejší, přemítal Frydrych

Vybojoval pokutový kop, po němž Slavia urvala v úvodním duelu 3. předkola Ligy mistrů s běloruským Borisovem nejtěsnější vítězství 1:0. Byť Pražané na cestu k vysněné milionářské soutěži vkročili úspěšně, netajil obránce Michal Frydrych rozpaky.

Michal Frydrych ze Slavie, hodnocení po prvním kvalifikačním zápasu s BATE BorisovVideo: Sport.cz

 
Článek
Fotogalerie

Hodnocení po prvním kvalifikačním zápasu

„Nechtěli jsme inkasovat, což jsme splnili, ale k úplně spokojenosti chybí jeden vstřelený gól. Pak by to bylo mnohem veselejší. A šancí jsme na to měli dostatek, ať už to byl Škoda, Hušbauer nebo Ngadeu," litoval promarněných stoprocentních příležitostí obránce Slavie Michal Frydrych.

Byl klíčovou postavou rozhodujícího okamžiku zápasu, když jej ve 20. minutě obránce běloruského týmu Jablonskij fauloval v pokutovém území. „Chtěl jsem střílet z první, ale skočil mi pod nohu a zablokoval ji. Podle mého to byla jasná penalta. Ale nečekal jsem, že by mu rozhodčí dal ještě červenou kartu," přiznával Frydrych.

Vyloučení do značné míry Slavii zkomplikovalo situaci. „Borisov se hodně zatáhl a my jsme deset minut po vyloučení prospali, tam jsme měli využít okamžiku, kdy byli rozhození. Měli jsme dát ještě více balónu před bránu ze stran," litoval Frydrych.

Věděl, že těsný náskok nepředstavuje úplně komfortní pozici pro odvetu. „Není to výsledek na pohodu, ale čisté konto nám hraje do karet. Jsem přesvědčený, že v Borisově se bude hrát zcela jiný zápas. Vždyť oni u nás zcela rezignovali na ofenzivu. Jen nakopávali dlouhé míče a snažili se případně sbírat ty odražené. Pohlídali jsme si to, a proto jsem neměli problém. Věřím, že stejně budeme v defenzivě fungovat i v Bělorusku. A pokud se nám podaří skórovat, budeme ve velmi dobré pozici," přemítal Frydrych.

Byl si jistý, že o týden později s odehraným sobotním ligovým duelem proti Teplicím bude výkon jeho týmu ještě lepší. „Šlo vlastně o první ostrý zápas s novými hráči. Určitě to hrálo roli. Nepochybně naše hra půjde nahoru a výkony se budou zlepšovat," ujišťoval Frydrych.

Reklama

Související témata: