Hlavní obsah

Zaražení jsme všichni. A zklamaní také, přiznal slávistický kouč po těsné výhře

Praha

Zuřil. Aby ne, když moc dobře věděl, jak moc jeho Slavia druhý gól potřebuje. A on trefí tyč. Ve velké šanci k tomu! „Ani mi to nepřipomínejte,“ žehral slávistický kapitán Milan Škoda poté, co se první díl kvalifikační partie o Ligu mistrů s běloruským Borisovem naplnil a sešívaní museli brát za vděk jen hubenou výhrou 1:0. „Proto je zaražená celá kabina, stejně jako já, proto jsme z výsledku zklamaní,“ doznával i kouč Pražanů Jaroslav Šilhavý.

Hodnocení po prvním kvalifikačním zápasuVideo: Sport.cz

 
Článek
Fotogalerie

Hodnocení po prvním kvalifikačním zápasu

Mohli mít klid, protože úvodní duel 3. předkola Ligy mistrů s běloruským mistrem měli zvládnout herně a výsledkově lépe. Slávisté si toho jsou vědomi. Od dvacáté minuty vedli, na place měli o jednoho muže navíc, všechno jim nahrávalo.

Škoda: Měli jsme ze zápasu vyždímat víc

„Nemyslím ale, že by nám početní převaha ublížila," oponoval kapitán Milan Škoda názoru, že oslabený Borisov úplně rezignoval na útočení a soustředil se jen na to, aby po gólu inkasovaném z penalty nedostal další branky.

„Zaskočilo nás to jen na nějakých deset minut, kdy jsme byli situací překvapení natolik, že jsme přestali běhat a soupeř se dostával na naši půli. Ale jinak to bylo o tom, že Borisov přijel bránit. V jedenácti, stejně jako v deseti," zamýšlel se nad průběhem střetnutí Šilhavý.

„Před zápasem bychom výhru 1:0 brali, protože jsme šli do utkání s tím, že musíme gól dát a přitom neinkasovat. Teď však cítíme, že jsme měli ze zápasu vyždímat víc," uznal Škoda, který se proměněnou penaltou o nejtěsnější vítězství postaral.

„Byla jasná a já si na ni věřil. A nemuselo zůstat jen u jedné, protože sudí mohl odpískat ještě jednu, protože soupeřův obránce si na míč rukou sáhl. Už ale nenašel odvahu," lamentoval domácí kapitán.

„Měli jsme prostě přidat ještě nějaké branky, aby byla odveta lehčí. Trefovali jsme ale tyče a břevno, i další šance jsme měli," vyčítal svým svěřencům trenér a netajil, že důležitost utkání se na nich přece jen projevila.

Důležitost  a nervozita zapracovala

„Věděli jsme přitom, že budeme dobývat soupeřovu obranu. Hlavně zpočátku ale vázla kombinace, nepřihráli jsme si, zápas se drobil do spousty soubojů. A když jsme pak měli početní převahu, předvedli jsme sice spoustu hezkých akcí, ale mnoho jsme jich také uspěchali. Nakopávali jsme balóny z hloubky místo ze stran, nepřesností bylo hodně, spěchu příliš," glosoval partii, ze které byl sám rozčarovaný a zklamaný, protože věřil, že na Východ pojede k odvetě s větším náskokem a tudíž i klidem.

„I my máme rozporuplné pocity, i když ty pozitivní přece jen převažují. Prostě jsme se přesvědčili, že nám nikdo nedá nic zadarmo a že postup musíme vybojovat v odvetě," smířlivě přijímal vzniklou konstelaci Škoda.

„Pojedeme do Běloruska s pokorou a respektem k soupeři a věřím, že odvetu zvládneme. Borisov bude muset minimálně jeden gól dát, takže bude hrát jinak než v Praze. A my jsme schopni venku branku vstřelit," je i trenér Šilhavý plný víry, že se svým týme práh třetího kvalifikačního předkola nakonec přece jen překročí.

Reklama

Související témata: