Hlavní obsah

Věří v postup! S podporou fanoušků a celé Plzně je dáme, myslí si útočník Viktorie Krmenčík

Bukurešť/Praha

Spokojenost s výsledkem, ale také s vědomím, že ještě musejí zvládnout odvetu, opouštěla fotbalová Plzeň Bukurešť, kde uhrála v úvodním zápase 3. předkola Ligy mistrů na hřišti FCSB cennou remízu 2:2. „Když za námi budou stát fanoušci a všichni lidé v Plzni, tak si myslím, že je dáme," hlásil optimisticky střelec prvního gólu Viktorie Michael Krmenčík.

Foto: Vadim Ghirda, ČTK/AP

Plzeňský Michael Krmenčík se raduje z gólu proti FCSB se svými spoluhráči.

Článek

Útočník Západočechů přiznal, že vstup do třetího předkola Ligy mistrů byl hodně náročný. „Chtěli jsme vstřelit gól a povedly se nám dva," usmíval se při hodnocení. Trochu litoval, že když šla Plzeň do vedení, mohl výsledek dopadnout lépe.. „Je to dobrý, ale mohli jsme si to pohlídat. Škoda, že jsme dostali dvě branky," dodal.

Trenér Pavel Vrba krotil útočníkův optimismus. „Momentálně jsme v poločase. Myslím, že jsme uhráli výsledek, který nás potěšil. Na druhou stranu víme, že nás čeká ještě těžkých 90 minut s velmi kvalitním soupeřem," konstatoval po závěrečném hvizdu.

Dobře ví, že když jeho svěřenci nezvládnou odvetu, bude remíza z Bukurešti k ničemu. „Hodnocení bude důležité až po druhém utkání. Samozřejmě mě těšilo, že jsme byli aktivní a dali dva góly. Ale i Steaua měla šance a mohla vyhrát. Z toho pohledu je výsledek pro nás dobrý a myslím, že i zasloužený," tvrdil Vrba, jenž se do Plzně vrátil před sezónou a fanoušci k němu vzhlížejí jako k muži, pod jehož vedením bude tým úspěšný.

Když budeme hrát na 0:0, tak to nevyjde, tuší Vrba

Plzeň prý bude i v odvetě odvážná. „Pokud budeme chtít v odvetě hrát na 0:0, tak to určitě nevyjde. Budeme muset být zase aktivní a chtít zase dát gól. Hrát na 0:0 je hrozné riziko a to si doma netroufneme," doplnil.

Vyždímaný byl po utkání záložník Jan Kopic, autor druhého gólu Viktorie. Po fyzické stránce jsme si sáhli na dno. Výsledek 2:2 je do odvety dobrý," myslí si. „Měli bychom to doma uhrát, ale je to ošidné. Ověřili jsme si v některých fázích, že soupeř má velkou kvalitu, jsou dobří na míči a budeme muset být obezřetní. Je to pořád padesát na padesát."

Reklama

Související témata: