Hlavní obsah

Nervozita nás o postup nepřipraví, věří Šilhavý, že zkušenosti nových posil Slavii v odvetě pomohou

Ve všem měli navrch. V držení míče, střelbě, ránách mířících na bránu. Přesto se fotbalisté Slavie museli spokojit v úvodním duelu 3. předkola Ligy mistrů s těsným vítězstvím 1:0, které v jejich řadách způsobilo rozčarování. V konfrontaci s běloruským Borisovem čekali víc. „Vždyť jsme tři čtvrtě zápasu hráli proti deseti, takže jsme chtěli přidat ještě další branky, abychom měli v odvetě lehčí pozici,“ přiznával trenér Jaroslav Šilhavý, že i on měl o výsledku jinou představu.

Sestřih utkání Slavia - BATEVideo: O2 TV Sport

 
Článek
Fotogalerie

Hodnocení po prvním kvalifikačním zápasu

Nebylo to i tím, že vyloučení běloruského stopera a následná početní převaha vám spíše ublížila, než pomohla? Borisov bránil v deseti ještě úporněji, na útočení zcela rezignoval a šlo mu jen o to, aby neinkasoval další gól...

Bělorusové přijeli s defenzivní taktikou a bránili by stejně v plném počtu, jako bránili v deseti. Bylo to prostě o dobývání jejich obranného valu, který je ve fotbale vždy tím nejtěžším úkolem.

Čísla z duelu Slavia - Borisov
Držení míče: 76: 24
Střely celkem: 22:2
Střely na bránu: 8:0
Rohy: 10:2

O dobývání hlavně zpočátku hodně nervózním. V čem vidíte důvod, když vám generálka s Nice (4:1) náramně vyšla a měli jste být na Borisov dobře naladěni?

Vázla kombinace, nepřihráli jsme si, balóny létaly vzduchem, hra byla neurovnaná a rozdrobená do spousty soubojů. Zklidnili jsme se až před vedoucím gólem, kdy jsme začali hrát po zemi a kombinaci zpřesnili. I potom jsme si počínali aktivně, vytvářeli si šance a soupeře přehrávali, jenže k ničemu to nevedlo.

Takže jste se uchýlili k nakopávaným míčům, s nimiž si hosté také věděli rady.

To proto, že místo ze stran jsme je posílali do šestnáctky Borisova z hloubky pole, dopouštěli se spousty nepřesností, příliš jsme spěchali. I tak jsme předvedli hezké akce, jenže jsme trefovali tyče a potřebný druhý gól nepřidali.

I proto pokus se střídáním Rotaně a nasazením Mešanoviče?

Soupeř hrál v deseti, takže jsem poslal na hřiště dalšího útočníka. Nebylo to rozhodně tím, že by Ruslan hrál špatně, jenž jsem čekal, že Mešanovič vnese do naší hry to, co on obvykle dovede. Jenže tentokrát do nebylo ono, do hry se moc nedostal a střídání nás spíše zbrzdilo.

Neuvažoval jste o nasazení další letní posily Altintopa?

Byl nachystaný, aby případně vystřídal Hušbauera, kdyby mu došly síly. Jenže ten hrál velice dobrý zápas, takže ke střídání jsem neměl důvod.

V domácím duelu byla na vašich svěřencích patrná nervozita pramenící nejspíš z důležitosti zápasu a povinnosti 3. předkolo zvládnout a postoupit. Nemáte obavy, aby vás stejně nelimitovala i ve středeční odvetě v Bělorusku?

Nemyslím, že bychom právě nervozitou mohli přijít o výsledek znamenající postup. Hráči, kteří naše mužstvo doplnili, jsou patřičně zkušení, aby se vyrovnali se situací.

Takže jste přesvědčen, že odvetu zvládnete a postup vybojujete?

Budeme k ní nastupovat s náskokem jednoho gólu a jsem přesvědčen, že i na soupeřově hřišti jsme schopni minimálně jeden vstřelit. Zvláště, když půjde o docela jiné utkání, neboť Borisov bude muset hrát útočně, neboť potřebuje rovněž jednu, respektive dvě branky vstřelit. Proto svému mužstvu věřím.

Reklama

Související témata: