Hlavní obsah

Slavia má zlaťáky odjinud, spolu s Plzní však postoupí, věří bookmakeři

Praha

Oba čeští zástupci by měli postoupit do závěrečného předkola fotbalové Ligy mistrů. Takové je mínění bookmakerů domácíh sázkovách kanceláří. Slavia by v odvetě 3. předkola měla v klidu přejít přes Borisov. Experti rovněž předpokládají, že Plzeň se vypořádá s rumunským FCSB, bývalou Steauou.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Slávista Josef Hušbauer a Stanislav Dragun z Borisova.

Článek

Plzeňská Viktoria na horké půdě v Bukurešti uhrála cennou remízu 2:2 a zejména dvě vstřelené branky mohou hrát klíčovou roli. Podle bookmakerů nicméně svěřenci kouče Vrby nebudou spekulovat a na domácí půdě půjdou za vítězstvím. Slavia v Edenu Borisov herně přejela, výsledek 1:0 je ale vždy ošidný. I když soupeř hrál většinu zápasu o deseti, herní obraz z prvního duelu přece jen dělá ze sešívaných favorita i na půdě soupeře.

„Viktoria odehrála v Bukurešti divoké utkání a průběh odvety doma bude chtít více kontrolovat. Mužstvo je po víkendovém masakru Dukly dobře naladěno a zlaťáky plynoucí z postupu do 4. předkola a minimálně Evropské ligy si utéct nenechá. Slavia má zlaťáky odjinud, ale pokud Šilhavého tým předvede podobný výkon jako před týdnem, tak se ani v odvetě nemáme čeho bát," říká Michal Hanák, hlavní bookmaker Fortuny.

Kurzy na postup z 3. předkola LM:
BorisovSlaviaPlzeňFCSB
Tipsport4,301,181,382,80
Fortuna4,391,181,372,90
Synot Tip4,181,181,382,76
Chance4,301,181,382,80
Sazka Bet5,751,121,412,80

„Play off o Ligu mistrů si zahrají oba české kluby," věří bookmakeři Tipsportu. Kurz na postup Slavie 1,18:1 z utkání proti Borisovu značí velkou pravděpodobnost, že si sešívaní v pátek vyslechnou jméno soupeře v boji o skupinu LM. Plzeň není po remíze 2:2 v kurzu 1,38:1 tak velkým favoritem, přesto je blíže postupu než Bukurešť. „Dva vstřelené góly na hřišti soupeře, to je vždycky radost. V případě jakékoliv výhry Plzeň postupuje, ale stačila by i remíza 0:0, případně 1:1," vypočítává scénáře odvety Petr Urbanec, bookmaker Tipsportu.

Poněkud překvapivě jsou u jeho kanceláře skeptičtější sázkaři, kteří zatím v 63% tipují postup Bukurešti a jen 32% má vsazeno na postup Plzně. „Sázkaři zatím nepřijali filozofii trenéra Vrby, který vsadil na 'své' hráče ještě z veleúspěšné Horváthovy éry. Navíc chybí klíčový stoper Hubník a straší je i krajně nepříznivá bilance českých klubů se Steauou Bukurešť," komentuje tendence sázkařů Urbanec.

Reklama

Související témata: