Hlavní obsah

Fotbalisté Slavie v Bělorusku netrénovali. Kouč Šilhavý sestavu tajil, stoper Jugas žertoval

Minsk
Aktualizováno

Vědí co je ve hře a snaží se udělat maximu pro úspěch, po všech stránkách. Výprava fotbalové Slavie se po příletu do běloruského Minsku přesunula rovnou do hotelu. Do zhruba 75 kilometrů vzdáleného Borisova, jehož hráčům se pražský klub postaví ve středeční odvetě 3. předkola Ligy mistrů, sešívaní necestovali a vynechali předzápasový trénink. Ten zvládli už doma v Praze. Všichni si rozhodnutí pochvalovali.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Slavie Praha Jaroslav Šilhavý

Článek

"Je to výhoda. Z Minsku do Borisova to není kousek, takže tohle je lepší řešení," vysvětloval stoper Jakub Jugas. "Já jsem nacestovaný ze Zlína, tam jsme jezdili pořád po dálnici D1, tohle je lepší," usmála se letní posila úřadujícího mistra po leteckém přesunu Slavie do Běloruska.

Pětadvacetiletý obránce jako jeden z mála odehrál oba soutěžní zápasy Slavie. To, zda dostane šanci i ve středeční odvětě 3. předkola Ligy mistrů, neprozradil. "Trenérovi do hlavy nevidím. Doufám, že jsem ho přesvědčil. Myslím si, že moje výkony nebyly špatné. Naštěstí se to zvládlo i výsledkově, což je hodně důležité," dodal Jugas. Dobře ale ví, že nejdůležitější zápas čeká na pražský klub ve středu. Když jej zvládne, čeká ho na podzim účinkování v evropských pohárech.

Že není o sestavě Slavie pro zápas v Bělorusku jasno, je vcelku pochopitelné vzhledem k přetlaku v kádru. V ligovém duelu s Teplicemi udělal trenér Jaroslav Šilhavý sedm změn oproti prvnímu zápasu s Borisovem a tým rozhodně nepřevedl optimální výkon. Teď se dá čekat, že se základní jedenáctka promění znovu. "Určitě se to bude lišit oproti zápasu s Teplicemi. Uvidíte ve středu," řekl Šilhavý. To bylo jediné, co ohledně sestavy prozradil.

Ten navíc čeká odlišný zápas než se hrál před týdnem v Edenu, kdy hrál Borisov dlouho o deseti. "Určitě budou víc aktivní. Navíc se jim uzdravili někteří ofenzivní hráči. Ale známe jejich sílu a věřím, že na ně bude dobře připraveni," dodal trenér Slavie.

Běloruský tým v Praze o deseti vsadil na defenzivu, jenže pokud chce pomýšlet na postup, bude muset doma hru otevřít. A to by mohlo Slavii nahrávat. "Určitě budou chtít dát góla, což pro nás může být dobře, že tam budou okénka vzadu. My toho musíme využít a co nejdřív skórovat. Potom už to dokážeme pohlídat. Ale určitě to bude těžké utkání," tuší Jugas.

Že by Slavia mohla gólově udeřit právě z rychlého brejku myslí i záložník Jaromír Zmrhal, který v úvodním pohárovém zápase chyběl. "Přesně takhle jsme hráli minulou sezónu. Čekali jsme a pak jsme chodili do rychlých protiútoků, takže si myslím, že by nám to mohlo vyhovovat," uvedl Zmrhal, který v den utkání oslaví 24. narozeniny. A nejlépe by je oslavil úspěšným výsledkem a postupem. Zda se mu to podaří bude jasné ve středu od 19:00 SELČ, zápas vysílá O2 TV Sport.

Reklama

Související témata: