Hlavní obsah

Plzeň - FCSB 1:4Zase ti Rumuni! Plzeň vysoko prohrála a loučí se s vidinou Ligy mistrů

MinutaMin. Tým Hráč Akce
27. Balasa 0 : 1
64. Krmenčík 1 : 1
71. Teixeira 1 : 2
76. Tanase 1 : 3
79. Alibec (penalta) 1 : 4
Záznam online reportáže

Praha
Aktualizováno

Fotbalová Plzeň si v této sezóně prestižní Ligu mistrů nezahraje. V odvetě 3. předkola podlehla FCS Bukurešť vysoko 1:4 a nadějná remíza 2:2 z Rumunska přišla vniveč. Viktoria tím přišla o lákavý bonus 148 miliónů korun. Stále má však naději na účast v Evropské lize, musí však zvládnout play off této soutěže, kam se po vyřazení kvalifikovala.

Plzeňští hráči a trenér Vrba hodnotí odvetný duel 3. předkola LM s FCSBVideo: Sport.cz

 
Článek
Fotogalerie

Po prvním poločase prohrávala 0:1, v 64. minutě však srovnal Krmenčík. Jenže pak se trefili Teixeira, Tanase a z penalty Alibec. Rumunské celky se tak stávají pro Plzeň postrachem. Loni ve skupině Evropské ligy prohrála doma s Astrou Giurgiu 1:2, v roce 2014 ve Štruncových sadech nezvládla odvetu 3. předkola Evropské Ligy s Ploještí, které podlehla rovněž 1:4.

Zápas sotva začal a v solidní příležitosti se zjevil Kopic. Byl však blízko brankáře Nity, který se prostřelit nenechal. Vzápětí se blýskl slalomem přes tři protihráče Krmenčík, jeho ránu levačkou však Nita zkrotil.

Ve 13. minutě si naopak Doosan Aréna oddechla, když se po levé straně prosmýkl Alibec a jeho přihrávku jen těsně minul Teixeira. Poté opět zahrozila Viktoria. Nejprve se po rychlém brejku hnal na branku Krmenčík, zakončil však vedle. Chvíli na to pálil nebezpečně obránce Havel.

Jenže potom jako blesk z čistého nebe udeřili hosté, když z přímého kopu Balasa prostřelil zeď i gólmana Bolka. Za této konstelace byli postupujícím týmem Rumuni, domácí museli vstřelit minimálně gól.

Krmenčík jediným střelcem. I vyloučeným...

Západočechy však inkasovaná branka poznamenala, jejich převaha se rozplynula. FCSB mohlo do poločasu odskočit i na dva góly. V 34. minutě dostal další šanci Balasa, tentokrát míč po jeho pokusu z přímého kopu prosvištěl těsně vedle tyče. Pak v dobré pozici promáchl Alibec.

Po přestávce se hnali domácí za vyrovnáním, což je jim povedlo v 64. minutě zásluhou trefy Krmenčíka, a za tohoto stavu Plzeň postupovala. Pak však přišla studená sprcha!

Domácí euforii zchladil nejprve brankou na 1:2 Teixeira, dílo plzeňské zkázy pak dokonali Tanase a Alibec z pokutového kopu. Frustraci domácích dokumentoval v samém závěru Krmenčík, jenž faulován Momčilovičem neudržel nervy na uzdě, po soupeři se ohnal loktem a byl vyloučen.

Odvetné utkání 3. předkola fotbalové Ligy mistrů:
Viktoria Plzeň - FCSB 1:4 (0:1)
Branky: 64. Krmenčík - 27. Balasa, 71. Teixeira, 76. Tanase, 79. Alibec z pen. Rozhodčí: Hernandez - Sobrino, Naranjo (všichni Šp.). ŽK: Petržela, Řezník, Živulič, Havel, Krmenčík, Hrošovský, Bolek, Bakoš - Pintilii, Balasa, Alibec. ČK: 89. Krmenčík. Diváci: 10 802. První zápas: 2:2, postoupil FCSB.
Plzeň: Bolek - Řezník, Hejda, Hájek, Havel - Hrošovský, Živulič (63. Hořava) - Petržela (54. Zeman), Kolář (77. Bakoš), Kopic - Krmenčík. Trenér: Vrba.
FCSB: Nita - Popescu (73. Achim), Balasa, Momčilovič, Morais - Pintilii, Teixeira - Enache, Man (46. Larie), F. Tanase (83. Gnohéré) - Alibec. Trenéři: V. Tanase a Dica.
Nemistrovská část:
CSKA Moskva - AEK Atény 1:0 (0:0)
Branka: 74. Natcho. První zápas: 2:0, postoupil CSKA.
Basaksehir - Bruggy 2:0 (2:0)
Branky: 7. Adebayor, 34. Visca. První zápas: 3:3, postoupil Basaksehir.
Young Boys Bern - Dynamo Kyjev 2:0 (1:0)
Branky: 13. Hoarau z pen., 90. Lotomba. První zápas: 1:3, postoupil Bern.
Ajax Amsterodam - Nice 2:2 (1:1)
Branky: 26. Van de Beek, 57. Sánchez - 3. Souquet, 79. Marcel. První zápas: 1:1, postoupilo Nice.

Reklama

Související témata: