Hlavní obsah

Porazili jsme se sami, bude to nějakou dobu bolet, povzdechl si plzeňský Hejda

Plzeň

Těžko hledal slova. Stoper Plzně Lukáš Hejda byl po porážce 1:4 v odvetě 3. předkola Ligy mistrů s FCS Bukurešť pořádně zklamaný. Jak by ne, když Viktoria ještě 20 minut před koncem držela postupovou remízu 1:1. Jenže pak přišla tragická osmiminutovka, ve které Viktoria třikrát inkasovala a ztratila možnost dál se rvát o Champions League.

Lukáš Hejda hodnotí výkon plzeňských fotbalistůVideo: Sport.cz

 
Článek
Fotogalerie

„Je to velké zklamání, bude to nějakou dobu bolet," povzdechl si Hejda. Přitom po vyrovnávací trefě Krmenčíka to pro Plzeň vypadalo růžově, byla na koni. Namísto uklidnění však přišel v závěrečné dvacetiminutovce kolaps.

„Kontrolovali jsem balón, pak přišel odražený míč a Rumun to propálil. Po druhém gólu jsme začali bláznit, dělali jsme velké chyby, soupeř nás trestal. Porazili jsme se sami," řekl Hejda, podle kterého je odveta s FCSB vystřízlivěním po povedeném vstupu do sezóny. Po remíze z Bukurešti smetla Plzeň o víkendu v české lize 4:0 Duklu. „Určitě to vystřízlivění je. Do odvety jsme měli dobrou pozici. O kvalitě soupeře směrem dopředu jsme věděli, v této soutěži nenarazíte na slabého soupeře. Hrálo by se nám ale jinak, pokud bychom dali v první fázi zápasu nějaký gól," podotkl obránce.

Ten naopak vstřelili hosté, z 25 metrů z přímého kopu. Což byla pro do té doby dobře hrající Plzeň rána. „Ale i s takovým scénářem jsme počítali, že budeme dotahovat. Možná nás to trochu vykolejilo, ale nic jsme nebalili. Když jsme vyrovnali, věřil jsem, že to dotáhneme. Bohužel," litoval Hejda.

Cesta do Ligy mistrů se pro Viktorii uzavřela, stále má však možnost zahrát si Evropskou ligu. Bude pro ni složité, zvednout se ze středečního direktu? „Nebude. Stalo se, jedeme dál. Chceme hrát poháry, věřím, že se do Evropské ligy dostaneme," doufá plzeňský stoper.

Reklama

Související témata: