Hlavní obsah

Kolaps nechápu. Odveta s Rumuny nás posadila na zadek, řekl po vyřazení Vrba

Plzeň

Osmiminutovku hrůzy, v níž Plzeň od FCSB Bukurešť třikrát inkasovala a která rozhodla o jejím vyřazení z předkol Ligy mistrů, trenér Pavel Vrba nechápe. Zlobil se na obranu, postrádal mnohem větší důraz. A mrzí ho, že Viktoria nenavázala na povedený vstup do sezóny. „Udělali jsme v odvetě čtyři kroky zpátky," řekl zklamaný kouč po středeční porážce 1:4.

Ohlasy plzeňských hráčů i trenéra VrbaVideo: Sport.cz

 
Článek

Jak si vysvětluje tragickou osmiminutovku?

Budu to hodnotit celkově. Vyšel nám začátek, vytvořili jsme si několik příležitostí ke vstřelení gólu. Bohužel ho dal soupeř z první vážnější situace. Z přímého kopu z pětadvaceti metrů. Zápas to ovlivnilo. Po přestávce jsme vyrovnali, měli jsme převahu. Ale těch osm minut, to nechápu. Bylo tam špatné postavení hráčů, nedůraz.

Dáváte první gól za vinu brankáři Bolkovi?

Musel bych to vidět z pohledu za brankou... Krásně to trefil, Bolek si na míč snad trochu sáhl. Spíš mě zarazilo, že to bylo z velké vzdálenosti. Na můj vkus byla dost veliká.

Zklamal vás výkon obrany?

Obrana měla být víc důraznější. Ale byli tam i jiní, kteří ztratili míče při zakládání útoků. Musíme se chovat při rozehrávce jistěji.

Byla znát absence David Limberského?

Když porovnáte defenzivu v Bukurešti a v Plzni, byl to markantní rozdíl. David pro tým hodně znamená, v obranné fázi je velice platný. I proto jsme uhráli odlišné výsledky.

Je pro vás odveta s FCSB zklamáním oproti prvníma dvěma povedeným zápasům?

Říkali jsme si s kolegy z realizačního týmu, že jsme na úvod sezóny udělali tři kroky vpřed. Ale teď zase čtyři kroky zpátky. Po Bukurešti a výhře nad Duklou (4:0) vypadalo, že bychom mohli být v euforii. Odveta nás posadila na zadek. Budeme muset hodně věcí změnit, abychom se vrátili tam, kde jsme byli po Dukle.

Co ještě?

Počkáme, až se uzdraví někteří důležití hráči (pozn. - Hubník, Limberský, Kozáčik, Pilař, Kovařík). V dané chvíli jsme postavili to nejsilnější, co jsme mohli. Ukázalo se, že to nestačilo, spokojení být nemůžeme. Budeme se nad tím muset zamyslet a některým hráčům vysvětlit, že nepředvedli optimální výkon.

Bude těžké zapomenout na vyřazení a připravit se na nejbližší zápasy? V neděli vás čeká ligový duel v Jablonci.

Úplně za hlavu se to hodit nedá. Vzhledem k prvním utkání v Bukurešti jsme si mysleli na lepší výsledek. Liga mistrů je pryč, o to větší nervy nás čekají v play off Evropské ligy. Teď však musíme přepnout na ligu, zápas v Jablonci bude stejně náročný. Pokud k němu přistoupíme jako v posledních dvaceti minutách s Bukureští, bude to pro nás hodně složité.

Reklama

Související témata: