Hlavní obsah

Laštůvka přiznal chybu a pak slíbil: Udělám vše, abych pomohl Slavii do skupiny Ligy mistrů

Minsk
Aktualizováno

Ještě nedávno chytal v Karviné a na evropské poháry ani nepomyslel. Teď je všechno jinak. Zkušený Jan Laštůvka pomohl jako nová brankářská jednička Slavie k postupu svého týmu přes BATE Borisov do čtvrtého předkola Ligy mistrů a živí naději na postup do vysněné základní skupiny. "Byli jsme nervózní, odvetu jsme prohráli, ale důležité je, že postupujeme a nás sen, základní skupina Ligy mistrů, je dál ve hře," vykládal po porážce 1:2 v Bělorusku.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Brankář Slavie Jan Laštůvka

Článek

Slavia postupem splnila první úkol a zajistila si minimálně účast ve skupině Evropské ligy. Opadne tedy teď tlak pod kterým byla?

Náš sen je skupina Ligy mistrů a chceme pro to udělat vše. Tlak na nás bude i tak. Slavia je mistr a tlak na ní bude všude. Teď možná budeme trochu uvolněnější, ale s Evropskou ligou ještě nejsme spokojeni.

Odvetu v Borisově jste nerozjeli nejlépe a brzy jste inkasovali.

Byl to hloupý gól po mé chybě, možná jsem do té situace nemusel jít. Měli jsme špatné postavení celkově. Byl to obyčejný odkop a dostaneme z toho gól.

Zamával brzký gól s naplánovanou taktikou?

Nepoložilo nás to, myslím si, že jsme hráli dobře a ke konci prvního poločasu jsme vyrovnali. Už jsme mysleli, že to dohrajeme v klidu, ale po přestávce jsme hned dostali gól. To by zamávalo i s většími týmy. BATE je zkušený a dobrý tým, to jsme všichni viděli. Dostali nás pod tlak a zaplaťpánbůh jsme to zvládli.

Soupeř tlačil až do konce. Byly to nervy?

Byli jsme nervózní, chtěli jsme jít dál a věděli jsme, že to každý od nás čeká. Ale to je fotbal. Říkal jsem, že je důležité, ať postupíme, což se povedlo, takže panuje spokojenost. Zápas si teď můžeme rozebrat a dívat se zase dopředu.

Bylo vyprodáno, fanoušci hnali svůj tým dopředu. Co jste říkal na atmosféru?

Abych řekl pravdu, ani jsem to moc nevnímal, protože jsem se snažil být po té chybě koncentrovaný, abych neudělal nějakou další.

Přijde teď alespoň malá oslava?

Na to není vůbec čas. Těším se na to, že si trochu odpočineme, protože ten zápas opravdu nebyl lehký.

V minulé sezóně jste byl v Karviné. Napadlo vás, že si ještě zachytáte evropské poháry?

Ne, že bych neměl ambice, ale moc jsem s tím už nepočítal. Ale šance přišla a já udělám všechno pro to, abych pomohl týmu do Ligy mistrů.

Reklama

Související témata: